Informationssamarbete för andra året i rad; Över 100 brandmän besöker 36 butiker

För andra året i rad slår Räddningstjänsterna i Värmland, Brandskyddsföreningen och Konsum Värmland ett slag för en ökad brandsäkerhet i hemmen. Kampanjen sker lagom till första advent då många levande ljus tänds hos de värmländska hushållen.

img_3140

Foto från vänster; Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson tillsammans med Lars Wendel, informationschef på Räddningstjänsten Karlstad.

– Under advent ökar bostadsbränderna markant. Miljontals levande ljus tänds. Glömska, okunskap och brist på fungerande brandvarnare kan leda till att julstämningen förvandlas till en tragedi. En kampanj av det här slaget är därför välkommen, säger Lars Wendel, informationschef på Räddningstjänsten i Karlstad och projektledare i Brandskyddsföreningen Värmland.

Brandmän över hela Värmland

Lördag den 26 november mellan 11.00 – 13.00 kommer över 100 brandmän, och i vissa fall brandbilar, att finnas på plats vid Konsum Värmlands butiker (se bifogad lista). Man kommer bland annat att informera om brandsäkerhet i hemmen och bjuda på pepparkakor och glögg.

– Vi inom Brandskyddsföreningen och länets räddningstjänster letar hela tiden efter olika kontaktvägar för att nå ut med vårt budskap, säger Lars Wendel. Enligt färsk statistik från Brandskyddsföreningen i Sverige, har Värmland under 2010 uppnått nollvisionen för ljusrelaterade bränder som föranlett en insats från vår sida. Samarbeten av det här slaget har i allra högsta grad varit en bidragande orsak. Det förebyggande arbetet är oerhört viktigt och måste hela tiden fortsätta.
– Vi har bara positiva erfarenheter från förra året, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson. Vi når ju ut med direktinformation om brandsäkerhet till tusentals kunder på en och samma dag. Dessutom förstärker vi kampanjen med information till samtliga av våra 80 butiker under hela julhandeln. Förhoppningsvis blir vår personal lite av ”ljusambassadörer” och för budskapet vidare till vänner och bekanta, avslutar Steve Fredriksson.

Konsum Värmland arrangerar också en kunskapstävling om brandsäkerhet på sin hemsida; www.konsumvarmland.se

För ytterligare information, kontakta;

Lars Wendel, Brandskyddsföreningen Värmland, 070-540 28 22

Klas Olsson, Konsum Värmland, 070-6017152

För platser som får besök, se nedan.
Brandskyddsinformation, Konsum Värmland lördag den 26 november kl 11.00 – 13.00.

Arvika
Coop Extra Palmviken, Coop Extra Styckåsgatan

Eda
Coop Konsum Charlottenberg, Coop Konsum Koppom, Coop Konsum Åmotfors.

Degerfors
Coop Extra Degerfors

Filipstad
Coop Extra Filipstad
Coop Konsum Lesjöfors

Forshaga

Coop Konsum Forshaga, Coop Konsum Deje

Grums
Coop Konsum Grums

Hagfors
Coop Extra Hagfors

Hammarö
Coop Extra Hammarö

Karlstad
Coop Forum Bergvik, Coop Konsum Herrhagen, Coop Konsum Norrstrand, Coop Konsum Kronoparken, Coop Konsum Molkom, Coop Konsum Vålberg, Coop Konsum Skattkärr

Karlskoga
Coop Forum Karlskoga

Kil
Coop Extra Kil, Coop Nära Högboda

Kristinehamn
Coop Forum Kristinehamn, Coop Konsum Skogsgatan

Munkfors
Coop Konsum Munkfors

Storfors
Coop Konsum Storfors

Sunne
Coop Extra Sunne, Coop Nära Lysvik

Säffle
Coop Extra Säffle, Coop Nära Svanskog

Torsby
Coop Konsum Torsby, Coop Konsum Sysslebäck, Coop Nära Stöllet

Årjäng
Coop Extra Årjäng, Coop Extra Töcksfors