Helt ny butik i Sysslebäck – Coop Konsum – en del av Konsum Värmland

Konsum Värmlands styrelseordförande George Axelsson, Torsbys kommunalråd Håkan Laack och affärschef Anders Nilsson klippte på torsdagen bandet för nya Coop Konsum i Sysslebäck i norra Värmland.

premiar_syssleback_700

Personer på bilden, från vänster; Torsbys kommunalråd Håkan Laack, Konsum Värmlands styrelseordförande George Axelsson och affärschef Anders Nilsson

Nu har bandet klippts för en helt ny butik i Konsum Värmlands regi. Detta är en unik satsning som görs i norra Värmland, med tanke på det relativt lilla upptagningsområdet. Intill Riksväg 62, vid Folkets Park, har en helt ny butik på 736 kvm byggts, vilken är en fördubbling av ytan i jämförelse med den tidigare butiken. Den totala investeringen uppgick till 11 Mkr, där Länsstyrelsen bidragit med 1,3 Mkr. Inom branschen är satsningen unik med tanke på att mycket få aktörer väljer att investera i mindre samhällen.

– Satsningen är helt klart ett ekonomiskt vågspel. Men vi väljer ändå att investera i Sysslebäck, då Konsum Värmland vill finnas över hela Värmland, säger Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson.

Coop Konsum – en del av Konsum Värmland
Butiken kommer att profileras som Coop Konsum, som är en del av Konsum Värmland. Profilen kännetecknas av ett brett livsmedelssortiment med betoning på färskvaror. En speciell satsning har gjorts på både ekologiska, Rättvisemärkta och lokalt producerade varor.

– Vi kommer att erbjuda en fullsorterad livsmedelsbutik. Dessutom vill vi erbjuda en bra konsumentupplysning tillsammans med ett sortiment som kan hjälpa våra kunder att göra en sund affär, säger affärschefen Anders Nilsson.

Byggnationen har förflutit helt enligt planerna, och precis som utlovat har man öppnat butiken i god tid före årets julhandel.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få en helt ny butik att verka i. Och då talar jag både för personalen, förtroendevalda och för innevånarna här i bygden. All heder åt Konsum Värmlands styrelse som haft modet att göra denna ekonomiska satsning i norra Värmland, avslutar affärschefen vid Coop Konsum Sysslebäck, Anders Nilsson.

För ytterligare information kontakta; Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102 eller affärschefen vid Coop Konsum Sysslebäck Anders Nilsson tfn; 0564-100 12.

Konsum Värmland, med huvudkontor och styrelse i Karlstad, bedriver verksamhet i 80 försäljningsställen med olika profiler och inriktningar över hela landskapet. Dotterföretaget Pekås verkar inom lågprissektorn med nio butiker samt MaxiMat med inriktning mot Norgehandeln. Föreningen har också en egen livsmedelsindustri i form av charkfabrik, bageri, lagercentral och transportcentral. Föreningen ägs av sina cirka 130 000 medlemmar och har cirka 1 700 årsanställda. Försäljningen uppgick under förra året till 3,3 miljarder kronor. Värmland tillhör ett av landets starkaste kooperativa fästen och föreningen befinner sig i ett mycket offensivt och expansivt skede.