Hedrande erkännande till Konsums charkvaror; Medaljer till Värmlandschark vid Chark-SM

Hedrande erkännande till Konsums charkvaror; Medaljer till Värmlandschark vid Chark-SM

I Göteborg avgjordes sent i går kväll årets Chark-SM, där 780 produkter från mängder av landets charkföretag deltog i 16 olika klasser. Konsum Värmlands eget Värmlandschark lyckades med konststycket att ta hem medaljutmärkelser på 10 av totalt 17 inskickade produkter.

Chark-SM arrangeras av SIK (Institutet för livsmedel och bioteknik) och branschorganisationen Kött- och charkföretagen. Arrangemanget, som startade 2001, och hålls vartannat år har till syfte att bidra till kvalitetsutveckling och som en vägledning till bra charkuterier.

Charkmästaren från Värmlandschark
Rikard Örnborg är en av landets få diplomerade charkmästare. Rikard var synbart nöjd och stolt efter gårdagens bankett och tillhörande medaljutdelning.

 • Det är sjunde gången i rad som vi vinner medaljer på Chark-SM, säger Rikard. Detta är resultatet av ett lagarbete och ett erkännande till oss medarbetare för den yrkesstolthet vi känner inom Värmlandchark. Det är också ett kvalitetsbevis för recepturen och produkterna som vi dagligen levererar till Konsum Värmlands butiker.

Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander delar medarbetarnas stolthet.

 • Idag är det tufft att driva en industriell verksamhet på lokal nivå, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander. Medaljerna är därför en välkommen uppmuntran och ett erkännande till våra medarbetare, och det ska vi fira med tårta till allihop på Värmlandschark, avslutar Tomas Sjölander.

Övriga fakta

Medalj utmärkelse guld; Smal Ostkorv, Köttbullar Svenska favoriter, Ekologisk falukorv, Medaljutmärkelse silver; Smal kabanoss, Enrisrökt sidfläsk, Medaljutmärkelse brons; Kokt julskinka, Ekologisk rökt skinka, Kokt köttkorv, Änglamark köttbullar och Värmlandskassler.

För ytterligare fakta; se gärna; www.konsumvarmland.se eller www.charksm.se

För ytterligare information; kontakta Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02 eller Rikard Örnborg, Charkmästare vid Värmlandschark, tfn; 073-022 73 82.

 • Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop Syd kommer att etablera en ny Stora Coop i Svedala i Skåne. Bygget pågår för fullt med målsättningen att inviga butiken under första halvan av 2023.  Coop Syd AB har tecknat ett tioå...
  Läs mer
 • Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Nya Coop Mini i Täby Park är Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik. Med hjälp av Coops mobilapp Scan & Pay låser kunden själv upp butiken, scannar sina varor, betalar och går ut. Butiken innehåller flera hundra torra, kylda och frysta varor och tycker man att något saknas, beställs det enkelt online på coop.se och hämtas i skåpet utanför butiken.
  Läs mer