Hedrande erkännande till Konsums charkvaror; Medaljer till Värmlandschark vid Chark-SM

Hedrande erkännande till Konsums charkvaror; Medaljer till Värmlandschark vid Chark-SM

I Göteborg avgjordes sent i går kväll årets Chark-SM, där 780 produkter från mängder av landets charkföretag deltog i 16 olika klasser. Konsum Värmlands eget Värmlandschark lyckades med konststycket att ta hem medaljutmärkelser på 10 av totalt 17 inskickade produkter.

Chark-SM arrangeras av SIK (Institutet för livsmedel och bioteknik) och branschorganisationen Kött- och charkföretagen. Arrangemanget, som startade 2001, och hålls vartannat år har till syfte att bidra till kvalitetsutveckling och som en vägledning till bra charkuterier.

Charkmästaren från Värmlandschark
Rikard Örnborg är en av landets få diplomerade charkmästare. Rikard var synbart nöjd och stolt efter gårdagens bankett och tillhörande medaljutdelning.

 • Det är sjunde gången i rad som vi vinner medaljer på Chark-SM, säger Rikard. Detta är resultatet av ett lagarbete och ett erkännande till oss medarbetare för den yrkesstolthet vi känner inom Värmlandchark. Det är också ett kvalitetsbevis för recepturen och produkterna som vi dagligen levererar till Konsum Värmlands butiker.

Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander delar medarbetarnas stolthet.

 • Idag är det tufft att driva en industriell verksamhet på lokal nivå, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander. Medaljerna är därför en välkommen uppmuntran och ett erkännande till våra medarbetare, och det ska vi fira med tårta till allihop på Värmlandschark, avslutar Tomas Sjölander.

Övriga fakta

Medalj utmärkelse guld; Smal Ostkorv, Köttbullar Svenska favoriter, Ekologisk falukorv, Medaljutmärkelse silver; Smal kabanoss, Enrisrökt sidfläsk, Medaljutmärkelse brons; Kokt julskinka, Ekologisk rökt skinka, Kokt köttkorv, Änglamark köttbullar och Värmlandskassler.

För ytterligare fakta; se gärna; www.konsumvarmland.se eller www.charksm.se

För ytterligare information; kontakta Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02 eller Rikard Örnborg, Charkmästare vid Värmlandschark, tfn; 073-022 73 82.

 • Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Nu är det klart att Coop öppnar en ny butik i Borstahusen i nordvästra Landskrona. Butiken får ett attraktivt läge i den nya stadsdelen Norra Borstahusen och väntas bli ett välkommet tillskott i området. Den nya butiken planeras öppna under andra halvåret 2020.
  Läs mer
 • Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Vintern 2020 slås portarna upp till en ny Stora Coop vid infarten till Burlöv Center. Den nya butiken kommer att erbjuda ett brett sortiment av färskvaror samtidigt som nya innovativa sätt att handla mat på kommer att erbjudas. Stora Coop Burlöv får ett attraktivt läge samtidigt som den nya digitala kundens behov kommer att tillgodoses.
  Läs mer