Hallå där, Martin Bexner!

Hallå där, Martin Bexner!

Martin är vår nya stormarknadschef på Coop Forum i Kiruna. Martin är ursprungligen från Västerås och kommer till oss med 19 års erfarenhet av Elgiganten och med en hunger att göra oss ännu starkare tillsammans.

Vad lockade dig till Coop?
– Det som lockade mig var det Coop står för med hållbarhet, mycket lokal mat och ett stort, bra och prisvärt sortiment. Sen är det självklart att jobba med försäljning som lockar.

Du har ju lång erfarenhet från elektronikhandeln. Hur är det att byta till dagligvaruhandeln och Coop?
– Det är en tuff bransch, men inte så fullt prispressad som elektronikhandeln. Sen för dagligvaruhandeln med sig många utmaningar, som inte elektronikhandeln har. Det är ett betydligt mer fysiskt arbete till exempel. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det är så mycket varor som ska in och ut hela tiden! Så volymen av varor är den största skillnaden. Sen är det också en annan typ av försäljning. Inom elektronikhandeln behöver kunderna mer teknisk hjälp.

Vad kan du bidra med som chef och hur är du som ledare?
– Jag ser mig själv som en god lyssnare och jag tror att mitt engagemang återspeglar sig i medarbetarna. Jag brinner för det jag gör och ger mitt allt och tror att jag är bra på att få ut det bästa av mina medarbetare.

Vilken är den största utmaningen som en stormarknaschef har?
– För mig handlar det om att lära mig dagligvaruhandeln! (skratt)

– Annars skulle jag säga kundernas upplevelse. För det finns så mycket att välja på i dagens läge. Att bjuda in dem och få dem att känna sig välkomna när de kommer hit och nöjda när de går härifrån. Specifikt för vår butik känner jag att vi måste få upp inspirationen och matglädjen på en högre nivå än vi har idag.

Vad har du för vision för Coop Forum Kiruna?
– Min vision är helt enkelt att vi ska bli det självklara valet för Kirunaborna gällande mat- och dagligvaruhandel.

Hur ser du på att Coop har ägarombud?
– Jag tycker att det är fantastiskt att man som medlem i Coop har en möjlighet att påverka sin egen matvarubutik. Att genom ägarombuden kunna få fram sin åsikt och röst tycker jag är en otrolig styrka. Nu när vi är inne i en kandideringsperiod, ser jag gärna att medlemmar som brinner för en sakfråga kandiderar. Så att vi  tillsammans kan skapa en ännu bättre upplevelse får våra kunder och medlemmar

Vilken mat lagar du helst själv?
– Om jag får välja så blir det någonting grillat. Det är något som jag tycker om, tiden framför grillen med allt vad det har att ge. Får familjen välja blir det fisk, och då främst lax.

Vad är det bästa med Kiruna?
– Det är människorna och naturen.Mentaliteten och lugnet helt enkelt.

Blir man någonsin Kirunabo när man kommer som utböling?
– Jag får hoppas det i alla fall, att man blir accepterad som Kirunabo! (skratt)