Göte Persson vill återupprepa succén för tredje året i rad; Rock- och bluesgala till förmån för MS-drabbade i Arvika

För tredje året i rad kommer eldsjälen och Arvikabon Göte Persson att arrangera en Rock- och bluesgala till förmån för de som drabbats av MS, multipel skleros. Konserten, som är ett samarrangemang mellan Olssons brygga, NHR i Arvika och Konsum Värmland, genomförs på Olsson brygga i Arvika, fredag den 9 augusti med start cirka 19 00.

De senaste två årens galor har inbringat över 100 000 kronor som gått oavkortat till forskningen runt MS. Den höga summan har sin förklaring i att alla inblandade genomfört galan helt ideellt. Nytt för i år är att insamlade medel, entréavgifter och eventuella sponsringsintäkter kommer att gå till Arvikas lokala NHR-avdelning.

– Genom intäkterna stärker vi NHR i Arvikas lokala hjälp- och utvecklingsarbete, säger Göte Persson, som själv drabbades av MS för fem år sedan.

– Musik har alltid betytt mycket för mig. Musikgalan är därför ett självklart sätt att bidra till aktiviteter som kan underlätta för alla de som har drabbats av denna mystiska sjukdom.

Sex spännande rock- och bluesband
Det kommer att erbjudas en riktig helkväll på Olssons brygga på fredag. Rock- och bluesbanden Gain Eleven, Harry Willard, Emil & the Warmlanders, Snakebite och Steve Cato & the Blues Moose band spelar Non-stop. Dessutom kommer Johan Birgersson att hålla ihop hela kvällen som conferncier. Alla ställer upp utan betalning.

– Alla heder till alla som ställer upp; banden på galan, Johan Birgersson, Olssons brygga, Konsum Värmland och många andra. Se till att vara på plats på fredag. Desto mer pengar går till Arvika NHR-avdelning, menar Göte.

– Vi är stolta över samarbetet med Rock- och Bluesgalan för MS, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson. Att medlen i år stärker NHR i Arvikas möjligheter till sitt lokala arbete känns extra bra.


Fakta om
 insamlingen Entréavgiften (100 kronor) och eventuella sponsrings- och insamlingsintäkter kommer att tillfalla lokalföreningen Neurologiskt Handikappades Riksförbund (NHR) Arvika Västra Värmland, som omfattar Arvika, Eda och Charlottenbergs kommuner. Lokalkansliet är beläget på Bältaplatsen 3 i Arvika. BG; 5594-0589

Fakta om MS Multipel skleros är en kronisk neurologisk sjukdom som drabbar nervceller i det centrala nervsystemet (CNS). Det centrala nervsystemet består av hjärnan och ryggmärgen. Ordet multipel skleros betyder ”många ärr” och syftar på att det bildas ärr på olika ställen av CNS. – MS debuterar oftast i åldrarna 20-40 år – MS är nästan dubbelt så vanligt hos kvinnor som hos män – MS påverkar människor på olika sätt – Det är mycket svårt att förutsäga förloppet av MS – MS är en neurologisk sjukdom och inte en muskelsjukdom – Man tror att det är en kombination av olika faktorer som orsakar MS – MS är vanligare i länder med kyligare klimat – Omkring 17 000 svenskar har MS, varje år får 600 personer diagnosen fakta; NHR)

Ytterligare fakta; se gärna www.nhr.se, www.olssonsbrygga.se eller www.konsumvarmland.se

För ytterligare information, kontakta; Initiativtagaren Göte Persson, tfn; 072-395 53 92, eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-22 01 02.