Göte arrangerar Rock- och bluesgala för femte året i rad Hundratusentals kronor till forskningen runt MS!

Göte arrangerar Rock- och bluesgala för femte året i rad Hundratusentals kronor till forskningen runt MS!

För femte året i rad kommer eldsjälen, musikanten och Arvikabon Göte Persson att arrangera ytterligare en Rock- och bluesgala till förmån för forskningen för de som drabbats av den mystiska sjukdomen MS – multipel skleros. Konserten, som är ett samarrangemang mellan Olssons Brygga, Neuroförbundet och Konsum Värmland, genomförs på Olssons brygga i Arvika lördag den 15 augusti med start cirka klockan 19 00.

De senaste fyra årens galor har överskotten uppgått till sammanlagt närmare 200 000 kronor. Pengar som oavkortat gått till Neuroförbundet och till forskningen runt MS. Den höga summan har sin förklaring i att alla inblandade genomfört galan helt ideellt.

–Musik har alltid betytt mycket för mig, och jag har själv varit aktiv musikant i många år. Galan är därför ett sätt att bidra till forskningen runt denna mystiska och allvarliga sjukdom, säger Göte Persson, som själv drabbades av MS för sju år sedan.

Göte ger aldrig upp

Trots att Göte, förutom sin accelererande MS, har drabbats av hjärnblödningar och driver en process med Arvika Kommun angående rätten till personlig assistent, ger han aldrig upp. Envist arbetar han på med planeringen inför årets gala.

–En personlig assistent skulle förändra och underlätta mitt liv avsevärt. Tyvärr har Arvika kommun valt att överklaga Länsrättens dom till min rättighet till personlig assistans. Men jag ger inte upp, och planeringen inför galan fungerar som en energikälla för mig, säger den beundransvärt positive Göte.

Fler band som ställer upp ideellt

I år beräknas galan att utökas till fem band som kommer att spela non-stop under hela kvällen. Det kommer att bli en riktig helkväll tillsammans med Kent Ford & The Hep Jump Stompers, Soul Salvation, Kid Engen och Magnus Berg Band, fler beräknas att bli klara inom kort. Dessutom kommer den lokala Arvikaprofilen Göran Nilsson att hålla ihop hela kvällen som conferencier. Alla ställer upp utan betalning.

–Ett stort tack till alla som ställer upp utan personlig vinning, ingen nämnd och ingen glömd. Nu får vi hoppas det kommer mycket folk, så det blir ännu mer pengar till forskningen runt MS, säger Göte.

–Vi är väldigt stolta över vår medverkan i Rock- och Blues för MS för femte året i rad. Detta är ett lysande exempel på ett samarbete som på många olika sätt kommer Värmlänningar tillgodo, avslutar Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander.

Fakta om insamlingen

Entréavgiften (100 kronor) och eventuella sponsrings- och insamlingsintäkter kommer att tillfalla Svenska Neuroförbundet, som står under Svensk insamlingskontroll.

 

Skicka ett SMS om ni vill skänka pengar redan nu

SMS:a neuro 55 100 till 72980 för att skänka 100 kronor till denna insamling. (Byt ut 100 mot den summa du vill skänka, men minst 10 kronor och max 500 kronor.) Vissa  operatörer kräver att du ha My Wallet.

 

Fakta om MS

Multipel skleros (MS) är en kronisk neurologisk sjukdom som drabbar nervceller i det centrala nervsystemet (CNS). Det centrala nervsystemet består av hjärnan och ryggmärgen. Ordet multipel skleros betyder ”många ärr” och syftar till att det bildas ärr på olika ställen av CNS.

–       MS debuterar oftast i åldrarna 20-40 år

–       MS är nästan dubbelt på vanligt hos kvinnor som hos män

–       MS påverkar människor på olika sätt

–       MS är en neurologisk sjukdom och inte en muskelsjukdom

–       Man tror att det är en kombination av olika faktorer som orsakar MS

–       MS är vanligare i länder med kyligare klimat

–       Omkring 17 000 svenskar har MS och varje år får cirka 600 personer sjukdomen.

 

(Fakta; Svenska Neuroförbundet)

 

Ytterligare fakta; se gärna; www.neuroförbundet.se www.olssonsbrygga.se eller www.konsumvarmland.se

 

För ytterligare information, kontakta initiativtagaren Göte Persson, tfn; 072-395 53 92, eller Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02