Göte är eldsjälen som aldrig ger upp; Rock- och bluesgala för MS ger pengar till forskning

Göte är eldsjälen som aldrig ger upp; Rock- och bluesgala för MS ger pengar till forskning

För sjätte året i rad kommer eldsjälen, musikanten och Arvikabon Göte Persson att arrangera ytterligare en Rock- och bluesgala till förmån för forskningen för de som drabbats av den mystiska sjukdomen MS – multipel skleros. Konserten, som är ett samarrangemang mellan Olssons Brygga, Neuroförbundet och Konsum Värmland genomförs på Olssons brygga i Arvika lördag den 13 augusti med start cirka klockan 19 00.

gote_olssonEntrén på 100 kronor går även i år oavkortat till forskningen runt MS. Och faktum är att MS-galan de senaste fem åren gett en ansenlig summa pengar till forskningen runt MS. Närmare 300 000 kronor har samlats in till Neuroförbundets 90-konto. Den höga summan har sin förklaring i att alla inblandade genomfört galan helt ideellt.

– Musik har alltid betytt mycket för mig, och jag har själv varit aktiv musikant i många år. Galan är ett sätt att bidra till forskningen runt denna mystiska och allvarliga sjukdom, säger Göte Persson, som själv drabbades av MS för åtta år sedan.

Namnkunniga band
I år kommer flera namnkunniga band att spela non-stop under hela kvällen. Det kommer bli en riktig helkväll tillsammans med Saffire, T-Bers & The Duke och Pink Furtan. Dessutom kommer en hemlig gäst att avslöjas under kvällen.  Därutöver kommer musikprofilen Johan Birgersson att hålla ihop hela kvällen som conferencier. Alla ställer upp utan betalning.

– Ett stort tack till alla som ställer upp utan personlig vinning, ingen nämnd och ingen glömd. Nu får vi hoppas att det kommer mycket folk, så att det blir ännu mer pengar till forskningen runt MS, säger Göte.

– Vi är stolta över vår medverkan i Rock- och Blues för sjätte året i rad. Detta är ett bra exempel på ett samarbete som på många olika sätt kommer Värmlänningar tillgodo, avslutar Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson.

 

Fakta om insamlingen            

Entréavgiften (100 kronor) och eventuella sponsrings- och insamlingsintäkter kommer att tillfalla Svenska Neuroförbundet, som står under Svensk insamlingskontroll. 

Skicka ett SMS om ni vill skänka pengar redan nu

SMS:a neuro 55 100 till 72980 för att skänka 100 kronor till denna insamling. (Byt ut 100 mot den summa du vill skänka, men minst 10 kronor och max 500 kronor.) Vissa  operatörer kräver att du ha My Wallet.

Fakta om MS

Multipel skleros (MS) är en kronisk neurologisk sjukdom som drabbar nervceller i det centrala nervsystemet (CNS). Det centrala nervsystemet består av hjärnan och ryggmärgen. Ordet multipel skleros betyder ”många ärr” och syftar till att det bildas ärr på olika ställen av CNS.

  • MS debuterar oftast i åldrarna 20-40 år
  • MS är nästan dubbelt på vanligt hos kvinnor som hos män
  • MS påverkar människor på olika sätt
  • MS är en neurologisk sjukdom och inte en muskelsjukdom
  • Man tror att det är en kombination av olika faktorer som orsakar MS
  • MS är vanligare i länder med kyligare klimat
  • Omkring 17 000 svenskar har MS och varje år får cirka 600 personer sjukdomen.

(Fakta; Svenska Neuroförbundet)

Ytterligare fakta; se gärna; www.neuroförbundet.se www.olssonsbrygga.se eller www.konsumvarmland.se

För ytterligare information, kontakta initiativtagaren Göte Persson, tfn; 072-395 53 92, eller Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02