Full aktivitet på Coop Forums tak. Installationen av 900 solcellspaneler går in i slutskedet

Full aktivitet på Coop Forums tak. Installationen av 900 solcellspaneler går in i slutskedet

Nu är det full aktivitet på Coop Forum Kristinehamns tak där installationen av 900 solcellspaneler går in i sitt slutskede. Satsningen är ett led i ett projekt där Konsum Värmland påbörjat en utvärdering av takbaserade solcellspaneler.

 • Vi ser detta som ett led i vårt långsiktiga hållbarhetsarbete då anläggningen minskar belastningen på miljön samtidigt som vi räknar med att spara pengar åt föreningen, säger Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson.

Motsvarar 45 normalstora villor
Leverantören Eneo har anlitat ett lokalt företag, Nordic Solar, att ansvara för installationen av de 900 solcellspanelerna på Coop Forum Kristinehamns tak.  Anläggningen kommer ge en elproduktion som motsvarar hushållselen för 45 normalstora villor. Den el som solpanelerna producerar kommer direkt att användas av Coop Forum Kristinehamn och bidrar därför till en minskad årskonsumtion. Investeringen för anläggningen, inklusive drift och produktion, uppgår till cirka 3 Mkr och betalas till Eneo via ett uppgjort pris på levererad el.

 • Det är ett omfattande men stimulerande arbete att få 900 solcellspaneler på plats på en cirka 2 000 kvadratmeter stor yta, säger Håkan André från Nordic Solar. Men arbetet har löpt enligt planerna och vi räknar med att ha anläggningen i full drift under nästa vecka.
P1020036

Butikschef Marcus Andersson framför sitt budskap om solcellspanelerna

Komplement till butikens miljöprofil
Medarbetarna, med butikschef Marcus Andersson i spetsen, är entusiastiska inför satsningen och följt händelserna på taket med stort intresse. Enligt Marcus blir solcellspanelerna på butikens tak pricken över i för butikens långsiktiga hållbarhetsarbete, och ett utmärkt komplement till det ekologiska och lokalproducerade sortimentet.

 • Det har varit riktigt spännande att följa arbetet uppe på taket samtidigt som intresset och nyfikenheten bland våra kunder varit stort. Det känns riktigt bra att det är vi som har en av Värmlands största takbaserade solcellsansläggningar och jag är övertygad om att fler kommer att följa efter vårt initiativ, avslutar Marcus Andersson.

Basfakta solcellsanläggningen;
– 
Storlek på installationen; 225 kW
– 900 högeffektiva kiselpaneler på 2 000 kvm stor yta
– Systemet består av solpaneler, monteringssystem och en så kallad växelriktare som omvandlar panelernas likström till växelström som sedan används i butiken.
– Den aktuella anläggningen motsvarar hushållselen för 45 normalstora svenska villor eller 100 normalstora frysdiskar eller 3000 fulla laddningar av en elbil.
– Jämfört med den genomsnittliga elen på det nordiska elnätet sparar den aktuella anläggningen 20 ton koldioxid per år.
Fakta; Eneo

För ytterligare information, kontakta Marcus Andersson, butikschef Coop Forum Kristinehamn, tfn; 010-410 90 41, Harald Överholm, Eneo, tfn; 070-419 86 91 eller Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02

 • Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Nu är det klart att Coop öppnar en ny butik i Borstahusen i nordvästra Landskrona. Butiken får ett attraktivt läge i den nya stadsdelen Norra Borstahusen och väntas bli ett välkommet tillskott i området. Den nya butiken planeras öppna under andra halvåret 2020.
  Läs mer
 • Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Vintern 2020 slås portarna upp till en ny Stora Coop vid infarten till Burlöv Center. Den nya butiken kommer att erbjuda ett brett sortiment av färskvaror samtidigt som nya innovativa sätt att handla mat på kommer att erbjudas. Stora Coop Burlöv får ett attraktivt läge samtidigt som den nya digitala kundens behov kommer att tillgodoses.
  Läs mer