Fortsatt skärgårdssatsning från Coop Mitt

Fortsatt skärgårdssatsning från Coop Mitt

Coop Mitt fortsätter att leverera via båt till medlemmar och kunder i Gävle skärgård. Erbjudandet är tillgängligt veckorna 25-32 under 2023.

– Vi fortsätter att satsa på Coop Mitts erbjudande här i Gävle med fokus på att öka service och tillgängligheten till kunder och medlemmar. Innovation är något som vi brinner för och här ser vi en möjlighet att stärka vårt erbjudande och samtidigt stötta arbetet som görs för att utveckla Alderholmen som hamn, säger Magnus Wåhlander, vd Coop Mitt.

Under 2022 lanserade Coop Mitt ett helt nytt leveranserbjudande till båtburna medlemmar och kunder i Gävle. Via beställning online kunde ordern från Coop hämtas upp på Alderholmens båtplats.

Varorna plockas på Stora Coop i Valbo och levereras till Coop Tullhuset som distribuerar vidare till slutkund.

– Våra kunder kan därmed ta del av ett brett stormarknadssortiment med allt som sätter guldkant på dagen till sjöss, så som chark från delikatessen, färskt nybakat bröd och fikabröd, säger Sara Lindeborg som är ny butikschef på Coop Tullhuset sedan februari.

Sara, som startade sin karriär inom Coop redan som 16-åring på Prix Seglet i Gävle – då ansvarig för påskgodiset – är själv en stor entusiast av båtliv, gärna ihop med familjen.

– Vi köper ofta med oss lättare luncher, snacks och frukt – något som gör det extra kul att jobba på en butik som erbjuder just detta för oss som gärna tillbringar en dag till sjöss. Det blir dessutom mer tid över till semestern, säger Sara som är bosatt i Gävle.

Beställning av varor sker på coop.se där kund väljer avhämtningssätt Hämta vid brygga/Hämta Gävle Alderholmens Brygga. När kund lagt till vid den uppmärkta båtplatsen (nr 201), meddelar att man är på plats, levereras så färdigpackade kassar direkt till båten. Leveransdagar är måndag-fredag. Leveranstider anges vid beställning.

För mediefrågor eller besök i butik/brygga, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se