Fortsatt satsning på butikerna. Coop Värmland ställer om i Grums och Kristinehamn

Fortsatt satsning på butikerna. Coop Värmland ställer om i Grums och Kristinehamn

Efter den senaste tidens om-, till- eller nybyggnader på platser som Vålberg, Lysvik, Munkfors, Hammarö, Arvika, Välsviken och Norrstrand fortsätter Coop Värmland omställningsarbeten i Coop Konsum Grums och Coop Forum Kristinehamn.

Satsningen på dessa orter är ett led i vår strategi att förbättra butiksverksamheten som är och förblir vår kärnverksamhet, säger Coop Värmlands VD Tomas Sjölander.

Renodling och utveckling
Coop Forum Kristinehamn kommer att renodla verksamheten mot dagligvaror med fokus på färskvaror, ekologiska- och lokala varor. Hela butiken kommer att ställas om med ny entré, nytt kundvarv, inre och yttre miljö och ny färgsättning. I samband med omställningen kommer butiken att byta namn till Stora Coop.

Ombyggnaden känns verkligen som en nystart för oss, säger Marcus Andersson som är butikschef i Kristinehamn. Nu får vi bättre förutsättningar för att bli ännu bättre på dagligvaror och befästa vår position som Kristinehamns miljöbutik nummer ett.

I Grums ändrar man om hela kundvarvet för att ge större fokus på färskvarorna, samtidigt som butiken får en ny inre och yttre miljö och utrustas med både shop-express och snabbkassor. I samband med omställningen kommer butiken att benämnas Coop Grums – kort och got.

Förnyelsen av vår butik har varit efterlängtad både bland oss i personalen och inte minst från våra medlemmar och kunder, säger butikschefen i Grums Tobias Karlsson. Visst kommer det att märkas när vi bygger om, men detta kommer att bli jättebra.

Nypremiärer
Ombyggnaderna påbörjas inom kort och i Kristinehamn räknar man med nypremiär i slutet av mars och i Grums i slutet av februari. Butikerna kommer att vara öppna som vanligt under hela ombyggnadsperioden.

Vi är inne i en intensiv period där vi på sikt kommer att ställa om merparten av våra butiker till Stora Coop, Coop eller lilla Coop. Detta känns bra inför framtiden med tanke på att våra tidigare formatomställningar tagits emot mycket positivt av våra medlemmar och kunder, avslutar Tomas Sjölander.

För ytterligare information; kontakta gärna Marcus Andersson, butikschef på Coop Forum Kristinehamn, tfn; 010-410 90 41 , Tobias Karlsson, butikschef i Grums, tfn; 010-410 92 60 eller Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02.

 • Coop Storlien flyttar till nya lokaler

  Coop Storlien flyttar till nya lokaler

  Coop Storlien är en välbesökt gränshandelsbutik och ett utflyktsmål för många norrmän. Nu planerar Svenska Handelsfastigheter en ny handelsplats i Storlien, dit Coop kommer att flytta och utöka sin verksamhet.
  Läs mer
 • Coop etablerar ny Stora Coop i Arninge

  Coop etablerar ny Stora Coop i Arninge

  Nu är allt klart för den kommande etableringen av Stora Coop i Arninge Station, som ska bli navet i Arninge handelsområde.  Den nya stormarknaden kommer att ha fokus på färskvaror och e...
  Läs mer