Fortsatt offensiv framtidssatsning Pekås öppnar ny butik i centrala Kil

Den värmländska livsmedelskedjan Pekås öppnar inom kort sin tolfte livsmedelsbutik. Denna gång slår man upp portarna i tidigare Konsums lokaler i centrala Kil. Öppningen beräknas att ske i god tid före julhandeln.

pekas070927web

Pekås VD Tony Carlsson tror på det nya läget i Kil

Pekås är en värmländsk lågpriskedja och ett helägt dotterföretag till Konsum Värmland. Idag driver man verksamhet i elva butiker runt om i landskapet; Rud, Våxnäs och Viken i Karlstad samt Torsby, Hagfors, Filipstad, Säffle, Sunne, Degerfors och i nyöppnade Ekshärad och Skoghall. Och nu ska man alltså öppna ytterligare en butik i centrala Kil, där man övertar Konsums nya lokaler. Konsum kommer att bli en 2 900 kvm stor Coop Extra och flytta till helt nybyggda lokaler vid den östra infarten till Kils centrum, i hörnet mellan Stenåsvägen och Årstidsvägen. De bägge nya butikerna beräknas slå upp portarna i god tid före julhandeln.

– Med nya Coop Extra och Pekås stärker vi våra positioner i Kil ytterligare. Efter nyöppningen av charkfabriken i Kil bidrar vi dessutom till ännu fler arbetstillfällen i kommunen, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson.

– Läget i Kil passar mycket bra för Pekås välkända lågprisprofil, säger Tony Carlsson, VD för Pekås i Värmland.

1 400 kvm nya kvadratmeter för Pekås
Pekås butik i centrala Kil kommer att uppgå till en total kvadratmeteryta på 1 400 kvm. Pekås butiker kännetecknas av rena och raka gångar med en hög ambitionsnivå på färskvaror.

– Pekås är lågprisbutiken med ett brett urval, både av lågprisartiklar, specialvaror och av märkesvaror. Dessutom är vi erkänt duktiga på färskvaror. Självfallet kan man också använda sitt MedMera kort. Vi vill därför passa på att hälsa både gamla och nya kunder välkomna till Pekås, hälsar Tony Carlsson.

– Dagligvarumarknaden förändras i en allt snabbare takt. Inom Konsum Värmland har vi möjlighet, genom våra olika koncept och dotterföretag, offensivt möta en ny marknadssituation, avslutar Steve Fredriksson.

För ytterligare information, kontakta; Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220100 eller Pekås VD Tony Carlsson, tfn; 054-220201.

Konsum Värmland, med huvudkontor och styrelse i Karlstad bedriver verksamhet i ett 80-tal försäljningsställen med olika inriktningar över hela landskapet. Dotterföretaget Pekås verkar inom lågprissektorn med 11 butiker samt MaxiMat med inriktning mot norgehandeln i Töcksfors och Charlottenberg. Föreningen är unik såtillvida att man också driver en egen livsmedelsindustri i form av charkfabrik, bageri, lagercentral och transportcentral. Föreningen ägs av sina cirka 129 000 medlemmar och har cirka 1 800 anställda. Butiksförsäljningen uppgick till 3,3 miljarder kronor (31/12 2006). Värmland tillhör ett av landets starkaste kooperativa fästen och föreningen befinner sig i ett mycket offensivt och expansivt skede. För ytterligare information om Konsum Värmland se gärna;https://www.konsumvarmland.se/