Fortsatt expansion för Konsum Värmland Pekås öppnar helt ny butik i Karlskoga

Lågpriskedjan Pekås öppnar sin fjortonde butik på Skolgärdet i Karlskoga. Den nya butiken, som kommer att få en totalyta på cirka 1 200 kvm, beräknas öppna inför påskhandeln 2014. Den totala investeringen kommer att uppgå till cirka 7 Mkr.

Pekås är ett helägt dotterföretag till Konsum Värmland. I dag bedriver man verksamhet på tretton platser i Värmland; Rud, Våxnäs och Viken i Karlstad, samt i Torsby, Hagfors, Filipstad, Säffle, Sunne, Degerfors, Ekshärad, Kil, Skoghall och i Hällefors i Västmanland. Och nu utvidgas verksamheten även till Karlskoga.

– Läget på Skolgärdet i Karlskoga passar mycket bra till vår välkända lågprisprofil, säger Pekås VD Tony Carlsson. Jag är övertygad om att vi kommer att bli lika framgångsrika i Karlskoga som vi är på andra orter.

Investering på sju miljoner kronor
Etableringen har blivit möjlig tack vare en överenskommelse med fastighetsägaren Areim och Möller & Partners. Ombyggnadsarbeten kommer att inledas omgående för att ställa om till Pekås välkända profil. Den totala investeringen beräknas uppgå till cirka 7 Mkr, och man räknar med att slå upp portarna lagom till påskhandeln 2014. Den nya butiken beräknas sysselsätta cirka 10 personer.

– Pekås är lågprisbutiken med ett brett urval av både lågprisartiklar, specialvaror och märkesvaror. Då vi dessutom erbjuder ett brett ärskvarusortiment tillsammans med ett starkt lojalitetsprogram kommer vi att tillföra handeln i Karlskoga nya dimensioner, avslutar Tony Carlsson.


För ytterligare information;
 Kontakta VDn för Pekås Tony Carlsson, tfn; 054-220201 eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102.
För ytterligare fakta; se gärna; www.pekas.se eller www.konsumvarmland.se www.areim.com , www.mpam.se

 • Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Nu är det klart att Coop öppnar en ny butik i Borstahusen i nordvästra Landskrona. Butiken får ett attraktivt läge i den nya stadsdelen Norra Borstahusen och väntas bli ett välkommet tillskott i området. Den nya butiken planeras öppna under andra halvåret 2020.
  Läs mer
 • Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Vintern 2020 slås portarna upp till en ny Stora Coop vid infarten till Burlöv Center. Den nya butiken kommer att erbjuda ett brett sortiment av färskvaror samtidigt som nya innovativa sätt att handla mat på kommer att erbjudas. Stora Coop Burlöv får ett attraktivt läge samtidigt som den nya digitala kundens behov kommer att tillgodoses.
  Läs mer