Fortsatt expansion för Konsum Värmland Pekås öppnar helt ny butik i Karlskoga

Lågpriskedjan Pekås öppnar sin fjortonde butik på Skolgärdet i Karlskoga. Den nya butiken, som kommer att få en totalyta på cirka 1 200 kvm, beräknas öppna inför påskhandeln 2014. Den totala investeringen kommer att uppgå till cirka 7 Mkr.

Pekås är ett helägt dotterföretag till Konsum Värmland. I dag bedriver man verksamhet på tretton platser i Värmland; Rud, Våxnäs och Viken i Karlstad, samt i Torsby, Hagfors, Filipstad, Säffle, Sunne, Degerfors, Ekshärad, Kil, Skoghall och i Hällefors i Västmanland. Och nu utvidgas verksamheten även till Karlskoga.

– Läget på Skolgärdet i Karlskoga passar mycket bra till vår välkända lågprisprofil, säger Pekås VD Tony Carlsson. Jag är övertygad om att vi kommer att bli lika framgångsrika i Karlskoga som vi är på andra orter.

Investering på sju miljoner kronor
Etableringen har blivit möjlig tack vare en överenskommelse med fastighetsägaren Areim och Möller & Partners. Ombyggnadsarbeten kommer att inledas omgående för att ställa om till Pekås välkända profil. Den totala investeringen beräknas uppgå till cirka 7 Mkr, och man räknar med att slå upp portarna lagom till påskhandeln 2014. Den nya butiken beräknas sysselsätta cirka 10 personer.

– Pekås är lågprisbutiken med ett brett urval av både lågprisartiklar, specialvaror och märkesvaror. Då vi dessutom erbjuder ett brett ärskvarusortiment tillsammans med ett starkt lojalitetsprogram kommer vi att tillföra handeln i Karlskoga nya dimensioner, avslutar Tony Carlsson.


För ytterligare information;
 Kontakta VDn för Pekås Tony Carlsson, tfn; 054-220201 eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102.
För ytterligare fakta; se gärna; www.pekas.se eller www.konsumvarmland.se www.areim.com , www.mpam.se

 • Nypremiär för nya Coop Koppom

  Nypremiär för nya Coop Koppom

  Coop Värmland fortsätter sin ombyggnadsturné med nypremiärer för de nya formaten. Denna gång var turen kommen till Koppom, en ort belägen mellan Arvika och norska gränsen att få en n...
  Läs mer
 • Coop Nord minskar matsvinnet med app

  Coop Nord minskar matsvinnet med app

  Coop Nord tar ännu ett steg för minskat matsvinn genom ett samarbetsavtal med Foodtech-företaget Deligate. Med en app som stöd kan butikerna enklare hantera datum på varorna och minska mängden som kastas.
  Läs mer