Fortsatt expansion för Konsum Värmland Pekås öppnar helt ny butik i Karlskoga

Lågpriskedjan Pekås öppnar sin fjortonde butik på Skolgärdet i Karlskoga. Den nya butiken, som kommer att få en totalyta på cirka 1 200 kvm, beräknas öppna inför påskhandeln 2014. Den totala investeringen kommer att uppgå till cirka 7 Mkr.

Pekås är ett helägt dotterföretag till Konsum Värmland. I dag bedriver man verksamhet på tretton platser i Värmland; Rud, Våxnäs och Viken i Karlstad, samt i Torsby, Hagfors, Filipstad, Säffle, Sunne, Degerfors, Ekshärad, Kil, Skoghall och i Hällefors i Västmanland. Och nu utvidgas verksamheten även till Karlskoga.

– Läget på Skolgärdet i Karlskoga passar mycket bra till vår välkända lågprisprofil, säger Pekås VD Tony Carlsson. Jag är övertygad om att vi kommer att bli lika framgångsrika i Karlskoga som vi är på andra orter.

Investering på sju miljoner kronor
Etableringen har blivit möjlig tack vare en överenskommelse med fastighetsägaren Areim och Möller & Partners. Ombyggnadsarbeten kommer att inledas omgående för att ställa om till Pekås välkända profil. Den totala investeringen beräknas uppgå till cirka 7 Mkr, och man räknar med att slå upp portarna lagom till påskhandeln 2014. Den nya butiken beräknas sysselsätta cirka 10 personer.

– Pekås är lågprisbutiken med ett brett urval av både lågprisartiklar, specialvaror och märkesvaror. Då vi dessutom erbjuder ett brett ärskvarusortiment tillsammans med ett starkt lojalitetsprogram kommer vi att tillföra handeln i Karlskoga nya dimensioner, avslutar Tony Carlsson.


För ytterligare information;
 Kontakta VDn för Pekås Tony Carlsson, tfn; 054-220201 eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102.
För ytterligare fakta; se gärna; www.pekas.se eller www.konsumvarmland.se www.areim.com , www.mpam.se