Första steget mot ny butik – Tomtebobarnen tog första spadtagetBarn från förskolan Bergatrollet. Från vänster: Lars Carlstedt, fastighetschef Coop Nord, Thomas Johansson vd, Coop Nord, Anders Hansson, projektchef OF bygg, Gunnar Ahlgren, vd OF Bygg, Björn Ahlenius, platschef OF Bygg.

Första steget mot ny butik – Tomtebobarnen tog första spadtaget

Idag fick de stora maskinerna stå still en stund, när barn från förskolan Bergatrollet tog de första symboliska spadtagen för Coop Nords nya butik Coop Tomtebo.

Äntligen har vi möjlighet att ge våra medlemmar och kunder på Carlslid och Tomtebo en butik på hemmaplan, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

Skogen på området är fälld och markberedning pågår. Nu följer en aktiv tid, på och utanför byggarbetsplatsen. Innan årsskiftet 18/19 beräknas butiken vara klar för invigning. Medarbetare och butikschef kommer att rekryteras under våren. Precis som vid tidigare nyetableringar kommer medlemmar och kunder att kunna följa bygget på Facebook.

Vi vill att medlemmarna ska kunna se sin butik växa fram, med möjlighet att lära känna butiken och medarbetarna redan innan den öppnat, säger Thomas Johansson.

Efter ceremonin fick förskolebarnen svar på sina frågor om den nya butiken, och ett löfte att få vara med och klippa bandet när det är dags för invigning.
Se gärna: www.coopnord.se

 

Ytterligare information:
Elin Bäckman, kommunikationschef Coop Nord, 070-389 01 72, elin.backman@coopnord.se

 • Coop Storlien flyttar till nya lokaler

  Coop Storlien flyttar till nya lokaler

  Coop Storlien är en välbesökt gränshandelsbutik och ett utflyktsmål för många norrmän. Nu planerar Svenska Handelsfastigheter en ny handelsplats i Storlien, dit Coop kommer att flytta och utöka sin verksamhet.
  Läs mer
 • Coop etablerar ny Stora Coop i Arninge

  Coop etablerar ny Stora Coop i Arninge

  Nu är allt klart för den kommande etableringen av Stora Coop i Arninge Station, som ska bli navet i Arninge handelsområde.  Den nya stormarknaden kommer att ha fokus på färskvaror och e...
  Läs mer