Första AR-spelet i dagligvaruhandeln

Första AR-spelet i dagligvaruhandeln

Coop är först ut i dagligvaruhandeln med ett Augmented Reality (AR) spel i butik. Efter en tids utveckling startar nu en första pilot med spelet i ett ental utvalda butiker. Coop vill tillsammans med Peppy Pals inspirera barn och föräldrar att laga mat och samtidigt göra besöken i matbutiken till en positiv upplevelse för hela familjen.

Efter en tids utvecklingsarbete, och inom ramen för Coops utvecklingsplattform Testlabbet, är det nu möjligt för allmänheten att testa AR-spelet Receptjakt med Peppy Pals. AR-spelet kan spelas av både vuxna och barn från och med idag i Stora Coop Tumba och i Stora Coop Bromma samt Stora Coop Åkersberga inom kort. Genom att använda Augmented Reality skapas känslan av att Peppy Pals karaktärerna följer med användaren i butiken. Om testet slår väl ut är målsättningen att erbjuda AR-upplevelsen i fler butiker och nå fler kunder.

Det här är en kundupplevelse som vi tror på, där vi skapar ett äventyr som både vuxna och barn kommer att uppskatta. Genom att skapa en plattform där familjen kan mötas och inspirerar varandra får de vuxna möjlighet att hantera vardagsbestyren samtidigt som de yngre familjemedlemmarna har möjlighet att påverka familjens måltid på ett roligt sätt. Vi tar kundupplevelsen till nästa nivå och bjuder in hela familjen för att skapa mer matglädje i vardagen, säger Henrik Staaf, Digital Produktchef på Coop.

I den nyutvecklade appen som Peppy Pals tagit fram på uppdrag av Coop kan barn och vuxna ta hjälp av olika Peppy Pals karaktärer för att plocka ihop ingredienserna som behövs för den middag eller efterrätt som de valt. Jakten efter ingredienser tar användaren till olika delar av butiken och man kan välja mellan ett antal recept som kommer från Coops provköks gedigna receptbank. Recepten i spelet byts ut varje vecka och är noga utvalda för att passa hela familjen.

Syftet med appen är att skapa en lekfull och spännande butiksupplevelse som gör det enkelt och roligt för familjer att handla och laga mat tillsammans. Att handla kan ibland kännas stressigt för familjer, men med hjälp av Peppy Pals Receptjakt blir stressen utbytt mot lekfullhet och matglädje. Vi ser fram emot att se och höra familjernas respons och barnens skratt i sommar., säger Paulina Olsson, VD på Peppy Pals.

AR-spelet Receptjakt med Peppy Pals kan laddas ner via Apples Appstore och inom kort även via Google Play för Android. AR-läget i appen kommer endast vara tillgängligt i de tre utvalda pilotbutikerna. Man kan däremot använda inköpslistorna och recepten i spelet i alla Coops butiker. För mer information om spelet, besök https://www.coop.se/recept/peppy-pals

Upplev Receptjakt med Peppy Pals: https://youtu.be/FwWO4WweH3I

 

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13

Om Testlabbet
Med plattformen Testlabbet vill Coop sätta fokus på innovativa digitala tjänster som utvecklas inom bolaget. Inom ramen för Testlabbet kommer Coop att presentera nya digitala tjänster som testas i mindre skala för att se ifall lösningen tillför nytta och bör fortsätta utvecklas i ett nästa steg. Besöker man en av Coops butiker eller digitala kanaler kommer man att bli uppmärksammad på nya digitala tjänster som just nu testas eller ska lanseras storskaligt.

Bakom Testlabbet står Coops affärsområde Digital vars vision är att förändra dagligvarubranschen genom att utveckla innovativa digitala tjänster. Deras arbete utgår alltid ifrån användarens upplevelse och de fokuserar på att utveckla tjänster inom områdena hälsa, hållbarhet och tidsbesparing med målsättningen att skapa Sveriges bästa kundupplevelse.

 • Träffa Coop i Almedalen

  Träffa Coop i Almedalen

  I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
  Read more
 • Miljöpris till Coops satsning på fossilfria transporter

  Miljöpris till Coops satsning på fossilfria transporter

  Eskilstuna kommun delar årligen ut ett miljöpris för att uppmuntra till insatser som långsiktigt främjar miljön i kommunen. Årets miljöpris tilldelas Coop för dess nya varuterminal som ligger i Eskilstuna och Coops satsningar på transporter på tåg. Priset delades ut i samband med Världsmiljödagen.   
  Read more