Förändringar inom fackhandeln;
 Konsum Värmland vill sälja Mansion Kök & Present på Bergvik och avvecklar Affection Kosmetik på Bergvik i Karlstad

Konsum Värmland förhandlar med en större aktör om att sälja Mansion Kök & Present på Bergvik i Karlstad samtidigt som man avvecklar Affection Kosmetik på Bergvik i Karlstad. 

 • Det blir allt svårare för en lokal aktör att hålla jämna steg med de stora kedjorna inom fackhandeln, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander.  Vi väljer därför att lämna läget för Affection Kosmetik på Bergvik samtidigt som vi har goda förhoppningar om att hitta en större aktör som i egenskap av ny ägare är beredd att vidareutveckla Mansion Kök & Present på Bergvik.

Söker samarbetspartner
Konsum Värmland bedriver idag så kallade kombinationsbutiker som innehåller inslag av både Mansion Kök & Present samt Affection Kosmetik. Dessa butiker ligger i Kristinehamn, Säffle, Karlskoga och Arvika. Nyligen öppnades även en Affection Kosmetik på den nya handelsplatsen Valvet i Karlstad. Dessa butiker har man för avsikt att vidareutveckla och man söker därför efter en inköpspartner för ett långsiktigt leverantörssamarbete.

 • Det är dagligvaror som är Konsum Värmlands kärnverksamhet. Men samtidigt behöver vi ett komplement inom det sortiment vi kallar för nonfood. Därför söker vi efter en samarbetspartner inom inköpssidan som kan bidra till en mer effektiv och attraktiv varuförsörjning, avslutar Tomas Sjölander.

Affection Kosmetik på Bergvik sysselsätter i dagsläget fem personer. Vilka och hur många som till sist kommer att drabbas bestäms av fackliga förhandlingar som redan har inletts.

För ytterligare fakta; Se gärna; www.konsumvarmland.se

För ytterligare information; kontakta Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010 – 410 81 02

 • Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop Syd kommer att etablera en ny Stora Coop i Svedala i Skåne. Bygget pågår för fullt med målsättningen att inviga butiken under första halvan av 2023.  Coop Syd AB har tecknat ett tioå...
  Läs mer
 • Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Nya Coop Mini i Täby Park är Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik. Med hjälp av Coops mobilapp Scan & Pay låser kunden själv upp butiken, scannar sina varor, betalar och går ut. Butiken innehåller flera hundra torra, kylda och frysta varor och tycker man att något saknas, beställs det enkelt online på coop.se och hämtas i skåpet utanför butiken.
  Läs mer