För andra året i rad Storslam för Konsum Värmland Bageri och Chark vid Husmansbord®Bergslag

För andra året i följd blev en rad produkter från Konsum Värmland Chark och Bageri diplomerade av Husmansbord®Bergslagen. Diplomeringen, som skedde vid Grythyttans Herrgård på torsdagsförmiddagen, har tilldelats vissa varor från fem län i Bergslagen. Och Konsum Värmland tog återigen storslam.

husmansbordbergslagen

Prisbelönta produkter från Konsum Värmland

Husmansbord®Bergslagen omfattar fem län, och upphovsmannen Pelle Agorelius berättar att syftet är att skapa uppmärksamhet kring producenter som tillverkar bra mat med en tydlig identitet. En panel bestående av namnkunniga personer tog hänsyn till om ett stort antal producenter, stora som små, lever upp till de förväntningar som skapats runt produkterna.

– Vi vill uppmärksamma alla de producenter som skapar god mat med tydlig identitet, som dessutom håller en bra kvalitet i förhållande till det pris som konsumenten får betala. Vi är helt enkelt på jakt efter Sveriges bästa landskapsmat, berättar Pelle Agorelius.

Åtta charkprodukter och ett bröd med havssalt
Den senaste tiden har Konsum Värmlands livsmedelsindustri blivit lite bortskämd med priser och utmärkelser. Vid Chark-SM, som arrangerades i höstas av livsmedelsbranschen, fick man en mängd utmärkelser. Bl.a utropades köttbullarna av varumärket Svenska Favoriter till Sveriges bästa. Nu har man diplomerats för ytterligare åtta charkprodukter och en brödsort; Köttkorv, Pastrami La Plata, Fläskkorv, Värmlandskorv, Värmlandswurst, Pepparsalami, Värmländsk salami och Hackkorv. På brödsidan diplomerades matbrödet Nästgårds knalle med havssalt.

– Utmärkelserna är ett erkännande till den yrkesskicklighet som vår personal inom Konsum Värmland har. Dessutom är det ett tydligt tecken att vi är på rätt väg att leva upp till vår affärsidé; att erbjuda våra kunder och medlemmar rena och oförfalskade varor till lägsta möjliga pris, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson.

För ytterligare information kontakta; Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102, eller initiativtagaren till Husmansbord Pelle Agorelius.
För ytterligare fakta, se gärna; www.konsumvarmland.se eller www.husmansbord.se