Finalister klara för Änglamarkspriset 2012

Nu är årets tio finalister till Änglamarkspriset utsedda. Temat för i år är hållbart socialt entreprenörskap. Den 14 juni presenteras vinnaren på Änglamarksdagen och får motta ett stipendium på 100 000 kr. Omröstning pågår på www.coop.se fram till den 13 maj och folkets röst kan avgöra utgången.

Änglamarkspriset 2012 vill uppmärksamma de personer, nationellt eller internationellt, som genom idéer och projekt tar ansvar för miljön och som samtidigt har ett stort socialt engagemang.

Finalister 2012                     

Anders Wilhelmson        Peepoople 
Johanna Stål  Camino
Ingrid Munro Jaimee Bora
Björn Söderberg                   Fair Enterprise Network
Simon Flato                          Sustainergies
Soledad Pinero Misa              Retoy
Karl-Henrik Robèrt               Det Naturliga Steget
Calle Högberg                       Sylt från stan
Annika Laurén                                            Ekobanken
Bernhard Zimmer  Musketererne

– Änglamarkspriset ger oss möjlighet att uppmärksamma och premiera goda initiativ som kan leda till förändring. Finalisterna är tio eldsjälar som jobbar för ett hållbart samhälle och som låter omtanke om utsatta vara en viktig del i arbetet, säger Louise König, chef hållbar utveckling KF och ordförande i Änglamarksjuryn.

Fram till den 13 maj kan man gå in på www.coop.se/anglamarkspriset och rösta fram sin favorit till seger i Änglamarkspriset 2012. Priset delas ut den 14 juni på fotografiska Museet i Stockholm.

Juryn består av bland annat av Hans Alfredson, Märta-Stina Danielsson, Sven-Bertil Taube som hade en avgörande del i prisets instiftande, samt flera miljökunniga personer som Coop utser. Den sista jurymedlemmen är alla som röstar via hemsidan.

Läs mer om finalisterna på www.coop.se/anglamarkspriset eller i bifogad pdf.

Detta är Änglamarkspriset
Änglamarkspriset syftar till att ge välförtjänt uppmärksamhet och uppmuntran till personer som gör förtjänstfulla insatser för miljön. Coop startade Änglamarkspriset 2002. Ordet Änglamark förekom första gången i Hasse och Tages film Äppelkriget. Idag bärs namnet av varor som odlats ekologiskt och producerats med miljöanpassade metoder.

För ytterligare information och länk till pressbilder:
Coops pressjour, tel. 08-743 23 33
https://press.coop.se/bilder-filmer/anglamarkspriset-finalister/

 • Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Coop Sverige rekryterar Krister Thid som ny affärschef för X:-tra. Han kommer närmast från Willys och rollen som Kategoriområdeschef. Sven Skarlöv, tidigare affärschef för X:-tra blir från 2 april ny affärschef för Coop-kedjan.
  Read more
 • Coop återkallar Coop Rostbiff skivad, 90 gram

  Coop återkallar Coop Rostbiff skivad, 90 gram

  Coop återkallar Coop Rostbiff skivad av egna varumärket Coop som en försiktighetsåtgärd. Produkten kan innehålla listeria. Det var vid en regelbunden provtagning som listeria påvisades i Coop skivade rostbiff, med bäst före-datum 2024-04-12.
  Read more