Festligheter i Sysslebäck Hanna Persson är Konsum Värmlands ägare nummer 150 000

År 2000 var något av ett historiskt år, då man efter 97 års verksamhet passerade 100 000 medlemmar och delägare. Och sedan dess har medlemstillströmningen fortsatt. Det tog bara 13 år innan man passerade ytterligare en milstolpe då 19-årige Hanna Persson, boende i Sysslebäck, anslöt sig som den 150 000;de delägaren i Konsum Värmland.

Bara under 2012 till kom det 5 184 nya medlemmar. En del av förklaringen tillskriver man medlemsåterbäringen, butiker över hela Värmland, egen livsmedelsindustri men också en ökad medvetenhet, främst bland ungdomar, om kooperation och att vara med att äga saker tillsammans.

  • Det är speciellt glädjande att merparten av våra nya medlemmar är födda och 80- och 90-talen, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson.  Medlemsökningen ger oss också förutsättningar att försvara vår starka position och fortsätta verka över hela Värmland.

Hanna Persson blev medlem nummer 150 000

En av de nya medlemmarna som anslöt under våren 2013 är Hanna Persson, boende i Sysslebäck i norra Värmland. Hon blev medlem nummer 150 000, något som Konsum Värmland valde att uppmärksamma lite extra. Den 11 juli var det evenemang på en utomhusscen utanför Coop Konsum Sysslebäck. Från scenen överlämnade Konsum Värmlands styrelseordförande Ingegärd Persson blommor och presenter till huvudpersonen Hanna.

  • Detta var oväntat, men ändå roligt med all denna uppståndelse, sa Hanna på klingande Dalbymål.

Sång, musik, dans och revy

Det var folk och fest under hela eftermiddagen utanför Coop Konsum Sysslebäck. Johan Birgersson och Charlotte Tagesson höll ihop underhållningspasset med både tal, sång och musik. Bygdens egen Fredrik Jacobsson sjöng och spelade både egna och andras visor, innan det var dags för de två damerna från butiksrådet, som framförde ett slående revynummer med dråpliga episoder från livet i norra Värmland med Konsum i blickpunkten. Dessutom serverades gratis grillat, tårta och dricka till den månghövdade publiken.

  • Det var jättekul att det blev just Hanna från Sysslebäck som blev uppmärksammad lite extra, säger affärschefen vid Coop Konsum Sysslebäck, Anders Nilsson. Det blev verkligen en härlig eftermiddag som vi kommer att minnas länge, avslutar Anders.

För ytterligare information, kontakta Klas Olsson, informationschef Konsum Värmland, tfn; 054-220102, eller Anders Nilsson, affärschef Coop Konsum Sysslebäck, tfn; 0564-10012

För ytterligare fakta, se gärna; www.konsumvarmland.se