Faouzi Makso blir ny stormarknadschef på Coop Forum Umeå

Faouzi Makso blir ny stormarknadschef på Coop Forum Umeå

Den 1 november tillträder Faouzi Makso tjänsten som stormarknadschef på Coop Forum Umeå. Faouzi har 25 års erfarenhet i detaljhandeln och har varit butikschef på tre olika Coop-butiker, senast Coop City. Hans första uppdrag blir att slutföra förvandlingen till Stora Coop.

– Mitt nya uppdrag känns spännande, roligt och hedrande, säger Faouzi. Umeå är en intressant handelsstad med en positiv anda och vision om tillväxt och utveckling. Vi har en levande citykärna och starka externa handelsområden som attraherar kunder från flera orter.

Faouzi är en uppskattad chef som mottagit flera utmärkelser för sitt ledarskap, hans butiker har varit en plantskola för nya ledare i Coop.

– Mitt ledarskap kan man beskriva med engagemang, närvaro, tydlighet och ärlighet. Ingen dag i butik är lik den andra, det är puls, kundkontakt och stor variation. Det är ett viktigt och roligt arbete som vi utför tillsammans, menar Faouzi.

Coop Forum Umeå är en av Sveriges största stormarknader. Utöver mat finns också ett stort utbud av produkter för hemmet, barnen och familjen. I november nyöppnar stormarknaden i modernare tappning och i Coops nya format. Då byter den även namn till Stora Coop.

– Jag ser fram mot att få slutföra ombyggnaden tillsammans med medarbetarna. Vi ska överträffa kundernas förväntningar, både vad gäller sortiment, erbjudanden och värdskap och vi gör det lagom till årets största säljhändelse, julhandeln. Det kommer att bli en härlig utmaning som jag ser fram mot, avslutar Faouzi.

Tidigare storkmarknadschef Mats Johansson lämnar Coop Forum och Coop Nord efter många år med fina insatser för föreningen.

– Jag har jobbat 38 år i Coop Nord och snart 14 år på Coop Forum, i ett fantastiskt roligt och utmanande jobb. Nu har jag tagit beslutet att lämna över stafettpinnen. Jag kommer att börja med en skön ledighet, sedan tar nya härliga utmaningar vid, säger Mats Johansson.

Vi hälsar Faouzi välkommen som ny stormarknadschef och riktar ett varmt tack till Mats!

 • Coop öppnar ny butik i Haninge

  Coop öppnar ny butik i Haninge

  Våren 2019 planerar Coop Butiker och Stormarknader att öppna en ny modern butik ett stenkast från Haninge Centrum. Den nya butiken är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt som sker i Haninge med bland annat 600 nya bostäder tätt intill kollektivtrafiken, där den nya butiken blir ett nav för de som söker matinspiration eller ett fräscht mellanmål på språng.
  Läs mer
 • Coop öppnar ny butik på Limhamn

  Coop öppnar ny butik på Limhamn

  Limhamns sjöstad får sin första livsmedelsbutik när Coop Butiker och Stormarknader öppnar ny butik i nya stadsdelen Limhamns Läge. Den nya butiken kommer att ha fokus på färskvaror och ett brett ekologiskt sortiment och beräknas slå upp portarna hösten 2019.
  Läs mer