På självaste midsommarafton bjuds 500 prominenta matpersoner från olika länder på en äkta skandinavisk midsommarbuffé i Bolognerskogen i Paris. Bakom arrangemanget står kokboksförfattarinnorna Lizette Scialom och Pernille Di Giovanni. Evenemanget kommer att bevakas av ett 50-tal journalister från olika länder
Pelle Agorelius, som står bakom satsningen Husmansbord, har valt ut ett antal olika leverantörer från bland annat Värmland och Bergslagen, som ska delta med produkter till denna exklusiva buffé. Bland dem finns Konsum Värmland Bageri, som deltar med Nästgårds Kavring, och Värmlands Chark AB som deltar med nötkött från
Värmlandsbonden.
– Arrangemanget ligger helt i linje med vad Husmansbord vill uppnå, och det är att på allvar visa upp Sveriges bästa landskapsmat. Personligen är jag övertygad om att den svenska maten har mycket stora möjligheter att även upptäckas utomlands. Det här evenemanget, med utvalda produkter, ska vara ett steg i den riktningen, säger Pelle Agorerlius.
Nästgårds Kavring och nötkött från Värmlandsbonden
Både Värmlands Chark AB och Konsum Värmland Bageri har tidigare diplomerats av både Husmansbord Bergslagen och Husmansbord Värmland. Omnämnandet har stärkt de bägge företagen att fortsätta arbetet med att skapa prisvärd lokalproducerad mat med en tydlig identitet.
– Tillsammans med andra lokala producenter i Värmland och Bergslagen ser vi det här som en möjlighet att visa upp oss. Och vem vet? Kanske hittar vi en helt ny marknad i Paris. Ingenting är omöjligt, siar Jesper Gunnarsson Berg, VD för Värmland Chark AB.
– Det känns riktigt bra att kunna bjuda på äkta värmländsk kavring på självaste midsommarafton i Paris, erkänner chefen för Konsum Värmland Bageri Tomas Sjölander.
Ytterligare fakta; www.husmansbord.se, www.varmlandschark.se www.konsumvarmland.se
Ytterligare information, kontakta Pelle Agorelius; 070-646 75 77, eller Klas Olsson, informationschef Konsum Värmland, tfn; 054-220102