Expansionen fortsätter; Bra Mat Hemma tar över Evas Matkasse

Expansionen fortsätter; Bra Mat Hemma tar över Evas Matkasse

E-handelsföretaget Bra Mat Hemma som ägs av Konsum Värmland och Wingefors Invest, flyttade förra sommaren sin verksamhet från Örebro till Matmejeriet i Karlstad. Sedan dess har man successivt utökat verksamheten och idag kan man få färdiga matkassar hem till dörren på flera orter i Värmland och Närke. Och nu expanderar man ytterligare genom övertagandet av Evas Matkasse.

Evas Matkasse är ett e-handelsföretag som bedrivit verksamhet sedan 2010 med Lindesberg som bas. Merparten av kunderna ligger i Lindesberg och Kopparberg, men de levererar också till fler platser i Värmland, bl a till Karlstad, Kristinehamn och Arvika.
– Evas Matkasse har ett mycket bra renommé, inte minst i Lindesbergsområdet, som är en vit fläck på kartan för vår del. Dessutom hoppas vi på ännu fler nya influenser och idéer genom övertagandet, säger Karin Trautman som är VD för Bra Mat Hemma.

– Jag väljer att gå vidare mot nya utmaningar, men jag är övertygad om att mina tidigare kunder kommer att bli nöjda med Bra Mat Hemma, säger innehavaren av Evas Matkasse, Eva Svärd.

Mer expansionsplaner till hösten

Idag erbjuder Bra Mat Hemma kompletta matkassar där alla ingredienser ingår, uppvägt och klart tillsammans med recept för två, fyra eller sex personer. Det finns också möjlighet att välja den traditionella matkassen, där man får de flesta ingredienserna. Kassarna räcker för fyra till fem vardagar och levereras till hemmet i en obruten kylkedja på söndagar. Som ett komplement till detta lanserades under våren möjligheten att hämta kassen på tre Coop Forum butiker; Bergvik i Karlstad, Kristinehamn och Karlskoga. Denna service utökas under hösten till 11 Coop Extra butiker över hela Värmland.

– Vi kan verkligen erbjuda en matkasse utöver det vanliga, bland annat är vi unika med våra lokala produkter. Tidigare var det hemsändning till dörren som gällde, nu går vi vidare med fler alternativ på ännu fler orter, avslutar Karin Trautman.

För ytterligare fakta; Se gärna; www.bramathemma.se , www.evasmatkasse.se eller www.konsumvarmland.se

För ytterligare information, kontakta; VDn för Bra Mat Hemma Karin Trautman, tfn; 070-874836, Eva Svärd på Evas Matkasse, tfn; 070-2891010 eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102