Ett 30-tal nya jobb när Coop satsar i Trelleborg

Ett 30-tal nya jobb när Coop satsar i Trelleborg

Coop gör två stora satsningar för att skapa mer inspirerande matbutiker i Trelleborg. Nästa höst invigs en helt ny stormarknad, Stora Coop, som beräknas skapa ett 30-tal nya arbetstillfällen. Och under försommaren kommer Coop Konsum Högalid att byggas om och renoveras för att anpassas till Coops nya butiksformat, där färskvarorna står i centrum.

Bygget av Coops nya stormarknad har precis börjat. Läget vid infarten där Hedvägen möter Västra Ringvägen kommer att göra det enkelt att ta sig till butiken. Inte minst för alla som jobbarpendlar till Malmö.

Butiken blir i Coops största format, Stora Coop, vilket innebär en välsorterad matbutik med ett stort fokus på färskvaror. I sortimentet finns också leksaker och hushållsprodukter, som gör att mycket av barnfamiljernas behov ryms under samma tak.

­Vi ser verkligen fram emot att få öppna den nya butiken till nästa höst. Det blir en butik full med inspirerande färskvaror där vi kommer att anpassa sortimentet efter vad Trelleborgarna helst vill ha på matbordet, säger Martin Runquist, är försäljning- & driftschef för marknadsområde Syd på Coop Butiker & Stormarknader AB.

Stora Coop i Trelleborg kommer att innebära ett 30-tal nya butiksjobb i Trelleborg. Fastigheten där butiken kommer att ta plats ägs av NREP genom Nordic Strategies Fund II och butiken kommer att byggas av Wästbygg.

Coop Butiker och Stormarknader kommer nu under försommaren att göra stora satsningar på den butik som redan idag finns i Trelleborg på Klöverupsvägen. Frukt- och gröntavdelningen kommer att få större plats och brödet kommer få en ny plats i butiken. För att förenkla för kunderna kommer en del av dagens manuella kassor att ersättas med självscanningskassor.

Det blir många nyheter i butiken, där vi framförallt vill göra det enklare och mer inspirerande att handla för alla våra kunder, säger Jimmy Wiborn, butikschef Coop Högalid.

Ombyggnaden börjar inom ett par veckor och butiken har öppet under ombyggnaden som planeras vara klar i början av juli. I samband med nyöppningen tas den gamla Konsum-skylten ner och namnet blir framöver kort och gott Coop.

För mer information, vänligen kontakta:
Coops pressjour: 010-743 13 13

 

För arbetssökande:
Om du är intresserad av att börja jobba i en av våra nya butiker kan du besöka https://www.coop.se/Globala-sidor/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ där alla nya och tillgängliga tjänster presenteras.