Erik valde Coop Värmland

Erik valde Coop Värmland

Efter flera examina på Linköpings Universitet kände Erik Larsson att han både ville återvända till hemorten och samtidigt vidareutvecklas inom sitt kompetensområde. Därför sökte han som trainee på Coop Värmland inom Higher Ambition-programmet.

Jag har alltid gillat mat så därför känns det utvecklande att genomgå detta traineeprogram inom dagligvarubranschen. Dessutom är Coop Värmland mitt inne i en spännande och utvecklande förändringsresa, säger Erik Larsson.

Mamma tipsade
Erik Larsson är 27 år och tog, efter bl.a. en utbytestermin i Österrike, examen på Linköpings Universitet inom civilekonomprogrammet våren 2016 och IT- och managementprogrammet våren 2017. Erik hade mycket spännande på gång men som Karlstadbördig lockade hemlandstonerna tillbaka till hembygden. 

Det var faktiskt mamma som tipsade mig om Higher Ambition-programmet i höstas. Det som lockade med en traineetjänst hos Coop Värmland var möjligheten att prova på alltifrån butiks- till strategiskt arbete inom områden som ekonomi, IT, HR och marknadsföring.

Studenter med ambitioner
Traineeprogrammet Higher Ambition genomförs av Effect Management i samarbete med Region Värmland, Karlstad Kommun, Karlstad Universitet, Paper Province, Handelskammaren i Värmland, Compare, IUC Stål & Verkstad och Karlstad studentkår. Programmet vänder sig till studenter från olika universitet som avslutat sin utbildning, och man erbjuds att jobba heltid i olika företag i länet under ett år. Coop Värmland hörde till de företag som fick många ansökningar.

Tomas Sjölander är VD för Coop Värmland.

Vi behöver olika verktyg för att behålla den akademiska kompetensen kvar i Värmland. Att medverka i programmet känns också naturligt för oss då vi lägger stora resurser på att vara en attraktiv arbetsgivare, avslutar Tomas Sjölander.

För ytterligare fakta, https://higherambition.se/ eller www.coopvarmland.se

För ytterligare information, Kontakta Coop Värmlands Trainee Erik Larsson, tfn; 076-317 43 37, Coop Värmlands HR-chef Charlotte Lunås, tfn; 010-410 81 20 eller kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02