En klassisk bilkortege genom Torsby markerade rivstarten; Lågpriskedjan Pekås har öppnat ny butik i Torsby

Många Torsbybor höjde ett förvåningens ögonbryn då de insåg att torsdagsförmiddagens kortege med Amerikanska klassiska bilar faktiskt markerade startskottet för Pekås nya butik i Torsby. Och det fanns mycket folk på plats när Konsums gamla lokaler öppnade i ny skepnad.

– Torsby är klassisk mark för Pekås, då vi öppnande en av våra första butiker här redan i början av 80-talet. Vi ville därför göra en öppning som verkligen var utöver det vanliga och som kunde symbolisera en verklig rivstart, säger VDn för Pekås Tony Carlsson.

Pekås är en värmländsk lågpriskedja och ett helägt dotterföretag till Konsum Värmland. Idag driver man verksamhet i tretton butiker; Rud, Våxnäs och Viken i Karlstad samt Hagfors, Filipstad, Sunne, Säffle, Kil, Degerfors, Ekshärad, Degerfors, Skoghall och i Torsby där man nu flyttat till nya lokaler.

– Det nya läget i centrala Torsby passar alldeles utmärkt till Pekås välkända lågprisprofil.

Investeringar för sju miljoner kronor
Efter Konsums flytt, med Coop Extra, till Toriarondellen i Torsby, har fastigheten ställts om i en väldig fart, där Euronics redan flyttat in. Den nya, fräscha Pekåsbutiken, på cirka 900 kvm innehåller alla de attribut som gett Pekås sina framgångar. Och med det menas rena och raka gångar och inte minst en hög ambitionsnivå på färskvaror. De totala investeringarna har uppgått till cirka 7 Mkr.

– Pekås är lågprisbutiken med ett brett urval av både lågprisartiklar specialvaror och märkesvaror. Dessutom är vi erkänt duktiga på färskvaror. Att vi som grädde på moset, som landets enda lågpriskedja, kan erbjuda medlemsåterbäring gör saken inte sämre, menar Tony Carlsson.

– Våra tidigare satsningar i Sysslebäck, Coop Extra i Torsby och nu senast Pekås visar att vi verkligen tror på en framtid även i norra Värmland. Satsningarna kommer också säkerställa att vi stärker vår position även i den här delen av landskapet, avslutar Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson.

För ytterligare fakta; se gärna www.pekas.se ellerwww.konsumvarmland.se

För ytterligare information; Kontakta Tony Carlsson, VD för Pekås, tfn; 070-641 10 84 eller Marie Lund, informatör Konsum Värmland, tfn; 054-22 01 00