Efterlängtad premiär efter en omfattande ombyggnad Konsum Värmlands styrelseordförande George Axelsson klippte bandet i Forshaga!

De senaste sex månaderna har det pågått omfattande om- och tillbyggnadsarbeten vid Coop Konsum Forshaga. Den totala investeringskostnaden har uppgått till cirka 18 Mkr. Under tisdagen klippte Konsum Värmlands styrelseordförande George Axelsson bandet inför förväntansfulla Forshagabor.

invigning_forshaga_310511

Konsum Värmlands styrelseordförande George Axelsson klipper, tillsammans med affärschef Tomas Andersson, bandet för den nya Konsumbutiken i Forshaga. Foto; Erik Nygren

– Efter en ganska lång projekteringstid hittade vi äntligen de rätta förutsättningarna för att skapa en modern matbutik i Forshaga. Vi vet att den nya butiken är mycket efterlängtad både bland våra medlemmar, förtroendevalda och anställda, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson.

Dagligvaror och färskvaror

Butiken har byggts till med 500 nya kvadratmeter, och erbjuder idag en totalyta på 1 640 kvadratmeter. Det innebär att Konsum Värmland erbjuder en Coop Konsum, en modern storbutik med huvudinriktning på dagligvaror och inte minst färskvaror. Butiken har utrustats med helt ny inredning och ger ett verkligt ljust, fräscht och lockande helhetsintryck. Kyl- frys, värme och ventilation är dessutom miljöanpassade, en av anledningarna till att hela butiken är KRAV-godkänd.

– Genom att erbjuda en miljöanpassad butik gör vi inte bara vår närmiljö en tjänst. Det innebär också lägre kostnader för föreningen och för våra medlemmar.

Stora manuella inslag med både delikatesser och färsk fisk
Nya Coop Konsum  Forshaga erbjuder en rejält tilltagen färskvaruavdelning. Här hittar man, förutom frukt- och grönsaker, bröd, kött- och chark, även helt nya manuella avdelningar för både delikatesser och färsk fisk. Sortimentet erbjuder ett brett utbud av både märkes- och lågprisvaror. Alltsammans inramas med marknadens bredaste utbud av lokalt producerade varor. Något som Konsum Värmland Bageri och det helägda dotterföretaget Värmlands Chark AB borgar för.

– Jag är stolt över att kunna erbjuda en av landets modernaste matbutiker här i Forshaga, säger affärschefen Tomas Andersson. Vi välkomnar både nya som gamla kunder till vår nya butik.

– Så sent som för några veckor sedan öppnade vi i Arvika efter en omfattande om- och tillbyggnad, vi inledde byggnationen av en helt ny butik i Torsby. Utbyggnaden i Forshaga är alltså ytterligare ett led i föreningens långsiktiga framtidsstrategi. Vi vill satsa i Värmland, och vi visar det i handling, avslutar Steve Fredriksson.

För ytterligare information, kontakta; Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102