Efterlängtad nypremiär på Palmviken; Stora Coop gör entré i Arvika

Efterlängtad nypremiär på Palmviken; Stora Coop gör entré i Arvika

Under högtidliga former klippte Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander bandet för den nya, ombyggda och fräscha butiken på handelsområdet Palmviken i Arvika efter en investering på 15,5 miljoner kronor.  Bandklippningen markerade också entrén för föreningens nya butiksprofil Stora Coop både på Palmviken och på Styckåsgatan i Arvika.

 • Stora Coop är vår nya butiksprofil som hittills bara funnits på Bergvik i Karlstad, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander. Den nya profilen kommer att finnas på de större orterna och stå för ett brett utbud av mat där färskvarorna tillåts stå i centrum. I och med att vi nu har två fräscha stormarknader på Styckåsgatan och på Palmviken här i Arvika passar vi på att byta profil på bägge butikerna.

Stora Coop Palmviken
Konsum Värmland har under många år drivit två Stormarknader bara några kilometer från varandra i Arvika. För några år sedan renoverades butiken på Styckåsgatan och nu är turen kommen för nypremiär på Palmviken.

 • Av tradition har vi haft en stark marknadsposition i Arvika, menar Tomas Sjölander. Genom satsningen på Palmviken stärker vi vår position ytterligare.

Stora Coop Palmviken har fått en ny entrésnurra och en total inre omställning med helt ny miljö, ett nytt kundvarv, omdisponering av alla avdelningar, ny kassalinje som även omfattar snabbkassor och inte minst ny miljövänlig kylteknik som omfattar utbyte av alla kyl- och frysdiskar. Den totala investeringen har uppgått till 15,5 miljoner kronor.

 • Satsningen i Arvika är ett led i styrelsens strategi att fokusera på kärnverksamheten och skapa Värmlands bästa dagligvarubutiker. Det är därför med glädje jag klipper bandet på Stora Coop Palmviken.
Premiar_Palmviken-2

Många Arvikabor stod i kö inför invigningen.

Ser fram mot julhandeln
Det har rått en febril aktivitet på Stora Coop Palmviken under hösten. Nu ser personalen, med affärschef Lars Jansson i spetsen, fram mot årets julhandel som man tror mycket på.

 • Det känns jättebra att äntligen kunna erbjuda ytterligare en ny och fräsch butik här i Arvika, säger Lars Jansson. Nu ser vi fram mot julhandeln och hälsar både nya som gamla kunder välkomna till oss, avslutar Lars.

 

För ytterligare fakta; kontakta Lars Jansson, affärschef på Stora Coop Palmviken, tfn; 010-410 93 00, eller Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander, tfn; 010-410 81 79 eller kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02.

 • Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop Syd kommer att etablera en ny Stora Coop i Svedala i Skåne. Bygget pågår för fullt med målsättningen att inviga butiken under första halvan av 2023.  Coop Syd AB har tecknat ett tioå...
  Läs mer
 • Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Nya Coop Mini i Täby Park är Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik. Med hjälp av Coops mobilapp Scan & Pay låser kunden själv upp butiken, scannar sina varor, betalar och går ut. Butiken innehåller flera hundra torra, kylda och frysta varor och tycker man att något saknas, beställs det enkelt online på coop.se och hämtas i skåpet utanför butiken.
  Läs mer