Efter investering på 11 Mkr Idag nyöppnar ett helt nytt och fräscht Coop Forum Kristinehamn

Efter en tids ombyggnad nyöppnar idag ett helt nytt och fräscht Coop Forum Kristinehamn. Bland annat har det skapats ett helt nytt kundvarv, nya färskvaruavdelningar med ett komplett bageri och speciella avdelningar för lokala produkter och egna varumärken. Den totala investeringen har uppgått till cirka 11 Mkr.

– Kristinehamn är en viktig handelsplats för oss, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson. Idag kan vi verkligen presentera en modern, fräsch och unik butik.

Festlig nypremiär
Det kommer att råda ett intensivt premiärprogram som sträcker sig över flera dagar. Förutom smakprover på den lokala produktionen och egna varumärken, kommer också Svenska Kockars förening och underhållning av lokala förmågor sätta sin prägel på dagen.

– Det kommer verkligen att bli en festlig nypremiär som man förhoppningsvis kommer att minnas länge, säger stormarknadschefen Tomas Röhr.

Dagligvaror, komplett bageri och Coop Bygg
Nya Coop Forum Kristinehamn kan bland annat presentera ett helt nytt kundvarv, nya färskvarudiskar, speciella avdelningar för lokala produkter och egna varumärken samt ett helt nytt bageri.

– Färskvarorna kommer verkligen att ligga på topp. Vi styckar idag både nöt- och fläskkött här på butiken i en betydligt större omfattning än tidigare, och våra egna bagare bakar bröd på plats i butiken, förklarar Tomas.

Miljö- och energitänkande
Det har också genomförts en del åtgärder i miljö- och energibesparande syften. De nya kylarna och frysarna drivs miljövänligt, och förses med dörrar och lock.

– Vi är sedan tidigare en KRAV-godkänd butik. Nu har vi gått ett steg längre genom att gå igenom ännu fler detaljer för att spara energi, och därmed bidra till en minskad belastning på Kristinehamns närmiljö, förklarar Tomas.

Vidareutveckling av Coop Bygg
Man har också skapat en mer lättöverskådlig och genomtänkt byggavdelning. Den så kallade färgbaren har fått en ny placering, samtidigt som man också behållit den så kallade ”drive-through”, som innebär att kunden kan åka in i butiken för att på ett smidigare sätt hämta sitt byggmaterial.

– Coop Forum Kristinehamn har alltså vidareutvecklat sortimentet inte bara bland dagligvarorna, utan även bland de så kallade specialvarorna. Våra hyresgäster här på området, Kronans Droghandel, Team Sportia, Restaurang Papaya och Arvids cykel och motor, gör också det totala centrat ännu mer attraktivt som handelsplats.

– Vi hälsar både gamla och nya kunder välkomna till nya Coop Forum Kristinehamn, avslutar Tomas Röhr.

För ytterligare information, kontakta; Stormarknadschef Tomas Röhr, tfn; 0590-410981, eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102

Pressmeddelande har skickats till; Nya Kristinehamns-Posten samt till branschpress