Efter branden – Coop Källö-Knippla öppnar igenCoop Källö-Knippla - den 29 december öppnar den provisoriska butiken på ön

Efter branden – Coop Källö-Knippla öppnar igen

Coop Källö-Knippla i Göteborgs skärgård drabbades i augusti av en förödande brand som totalförstörde butiken. Efter månader av hårt arbete öppnar i mellandagarna butikschef Anne-Louise Nilsson och personal upp en provisorisk butik.

– Vi ser så fram emot att få öppna butiken och möta våra kunder igen, säger Anne-Louise Nilsson på Coop Källö-Knippla som den 29 december klockan 10:00 slår upp portarna.

Det var under kvällen den 16 augusti som larm inkom till Räddningstjänsten om en utvecklad brand på Källö-Knippla. Trots fullt räddningspådrag med upp till 15 enheter gick inte Coops butik att rädda. Bland annat så rasade taket på huset in. Utöver butiken drabbades även en restaurang samt flera lägenheter.

Under hösten har det pågått ett gediget arbete med att planera för en ny butik. Den 29 november anlände de totalt åtta modulerna (5 i bottenplan, 3 över) för den provisoriska butiken med färja. Senaste veckorna har fokus legat på montering av dessa samt inredning av butiken på Spiken-området.

Öppningen av butiken blir ett kärt återseende för de många kunderna på ön. I Coops senaste NKI-undersökning (Nöjd Kund Index) hamnade butiken på en hedrande femteplats i kategorin Högst Bemötande och nionde plats totalt för Högst NKI Coop.

– Vi är så glada för den feedback vi får från våra kunder så att vi kan fortsätta vår resa mot en butik man älskar att handla i, där matglädje väcks och samtalas om, samt så klart ett betydelsefullt möte med andra människor på ön, säger Anne-Louise Nilsson.

Under öppningsdagen firas det som sig börs, och kunder på plats bjuds på alkoholfri dryck och choklad. Från den 2 januari är även paketservice och postutdelning i gång via Postnord.

Butiken håller öppet torsdag-fredag kl. 10-18:30, lördag kl. 10-13, söndag kl. 10-12 samt måndag-onsdag kl.10-13, 15-18:30. Öppettiderna är säsongsanpassade och förlängs under högsäsong.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se