Dygnet runt öppen Coop-butik på Peace & Love festivalen i Borlänge

Coop Konsum finns mitt i Peace & Love-festivalen i Borlänge. Inne på festivalens campingområde har Coop Konsum byggt en tillfällig festivalbutik. Coop har Sveriges bredaste sortiment av ekologiska varor vilket även avspeglar sig festivalbutikens utbud.

– Vi kommer bland annat att sälja ekologiska bananer för fem kronor styck. Vi har tagit in så många ekologiska alternativ som det är möjligt, säger Håkan Åström som tillsammans med kollegan Johan Andersson ansvarar för festivalbutiken.

Festivalbutiken har öppet dygnet runt under festivalen och här finns allt som en festivalbesökare kan tänkas behöva, från toapapper till färdiga mackor och frukostflingor. För att minska miljöpåverkan kommer sallader, färdiga mackor och mycket av färdigmaten från lokala leverantörer.

– Vi räknar med full fart i butiken under dygnets alla timmar, även sent på natten. Klockan två på natten stänger festivalen och då räknar vi med att många hungriga besökare kommer till vår festivalbutik på campingen.

Coop har ytterliggare en butik i direkt anslutning till festivalen, Coop Konsum City i Borlänge. Både i festivalbutiken och på Coop Konsum City kan besökarna lära sig mer om ekologiska varor. På plats i butikerna finns eko-ambassadörer från Konsumentföreningen Svea som informerar om ekologiska varor. Konsumentföreningen Svea arrangerar också en ekotävling där 25 presentkort lottas ut.

Peace & Love i Borlänge pågår 23-28 juni.
Mer upplysningar lämnas av: Håkan Åström, festivalbutiken, tfn 073-968 02 27.
Kenneth Östlin, verksamhetsutvecklare Ktf Svea, tfn 070-591 66 70.
Håkan Andersson, informatör Ktf Svea, tfn 070-643 01 06.

Konsumentföreningen Svea är en av Sveriges största konsumentföreningar med cirka 592 000 medlemmar i Mellansverige. I verksamhetsområdet driver Coop Sverige 133 butiker. Föreningskontoret ligger i Uppsala.
www.ktfsvea.se

 • Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Coop är först ut i Sverige med en innovativ tjänst för att leverera mat som beställts på nätet. 16 april startar Coop ett test där man kan beställa sin mat på nätet och sedan välja att hämta ut matkassarna utanför ankomsthallen på Göteborg Landvetter Airport. Kraven på flexiblare leveranslösningar ökar, samtidigt förväntas kraven från kunder öka ännu mer när fler väljer att köpa mat på nätet.
  Läs mer
 • Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Änglamark rankas som Sveriges mest hållbara varumärke inom mat och dryck samtidigt som Coop för andra året i rad utses till den hållbaraste matkedjan. Det står klart när Nordens största...
  Läs mer