Dygnet runt öppen Coop-butik på Peace & Love festivalen i Borlänge

Coop Konsum finns mitt i Peace & Love-festivalen i Borlänge. Inne på festivalens campingområde har Coop Konsum byggt en tillfällig festivalbutik. Coop har Sveriges bredaste sortiment av ekologiska varor vilket även avspeglar sig festivalbutikens utbud.

– Vi kommer bland annat att sälja ekologiska bananer för fem kronor styck. Vi har tagit in så många ekologiska alternativ som det är möjligt, säger Håkan Åström som tillsammans med kollegan Johan Andersson ansvarar för festivalbutiken.

Festivalbutiken har öppet dygnet runt under festivalen och här finns allt som en festivalbesökare kan tänkas behöva, från toapapper till färdiga mackor och frukostflingor. För att minska miljöpåverkan kommer sallader, färdiga mackor och mycket av färdigmaten från lokala leverantörer.

– Vi räknar med full fart i butiken under dygnets alla timmar, även sent på natten. Klockan två på natten stänger festivalen och då räknar vi med att många hungriga besökare kommer till vår festivalbutik på campingen.

Coop har ytterliggare en butik i direkt anslutning till festivalen, Coop Konsum City i Borlänge. Både i festivalbutiken och på Coop Konsum City kan besökarna lära sig mer om ekologiska varor. På plats i butikerna finns eko-ambassadörer från Konsumentföreningen Svea som informerar om ekologiska varor. Konsumentföreningen Svea arrangerar också en ekotävling där 25 presentkort lottas ut.

Peace & Love i Borlänge pågår 23-28 juni.
Mer upplysningar lämnas av: Håkan Åström, festivalbutiken, tfn 073-968 02 27.
Kenneth Östlin, verksamhetsutvecklare Ktf Svea, tfn 070-591 66 70.
Håkan Andersson, informatör Ktf Svea, tfn 070-643 01 06.

Konsumentföreningen Svea är en av Sveriges största konsumentföreningar med cirka 592 000 medlemmar i Mellansverige. I verksamhetsområdet driver Coop Sverige 133 butiker. Föreningskontoret ligger i Uppsala.
www.ktfsvea.se

 • CleanSea vinner Änglamarkspriset 2022

  CleanSea vinner Änglamarkspriset 2022

  Svenska folket och juryn har sagt sitt och det står klart att CleanSea vinner Änglamarkspriset 2022 och 250 000 kronor. CleanSea tilldelas priset för sitt arbete med att rädda marint djurliv och miljö genom att rensa hav och kuster från plastskräp. Priset delades ut vid en ceremoni på Vår Gård i Saltsjöbaden på onsdagskvällen.
  Läs mer
 • Coops nya varuterminal är Årets Logistiketablering

  Coops nya varuterminal är Årets Logistiketablering

  Coops nya varuterminal som byggs i Eskilstuna har tilldelats en delad förstaplats i utmärkelsen Årets Logistiketablering. Coops lager imponerade på juryn genom sin stora satsning på tågbunden dagligvarulogistik och att terminalen kommer bli högt automatiserad. Priset delas ut idag vid Logistik- och transportmässan. 
  Läs mer