Diplomerade produkter från Värmland till fin fest i Stockholm; Konsum Värmland Bageri och Värmlands Chark AB finns på lördagens Nobel NightCap

Nobel NightCap är Nobelbankettens efterfest och är en av de mest omtalade händelserna under Nobelveckan. Gästerna är bland annat Nobelpristagare och representanter från det svenska näringslivet. Under efterfesten kommer det, tillsammans med andra diplomerade produkter från Husmansbord, att serveras varor från Konsum Värmlands Bageri och Värmlands Chark AB.

Pelle Agorelius, som är initiativtagare till Husmansbord och Jakten på Sveriges bästa landskapsmat, kommenterar samarbetet med Nobel NightCap;

– Nobelfestligheterna är en stor nationell och internationell händelse. Det är en stor ära att den Svenska landskapsmaten kan presenteras i sammanhang som detta. De produkter som utmärkt sig med diplom från Husmansbord är verkligen en matskatt att gräva ut, när kockarna tillagar buffén för årets Nobel NightCap-fest.


Konsum Värmland är hedrade

Husmansbord och Jakten på Sveriges bästa landskapsmat har under året genomförts i Värmland, Bergslagen, Norrland och Skåne. Satsningen är framgångsrik och exponerar de produkter och företag som utmärkts med diplom. Konsum Värmland Bageri och Värmlands Chark AB har blivit diplomerade, både vid Husmansbord Bergslagen och vid Husmansbord Värmland.

– Husmansbord är ett utmärkt initiativ för att lyfta fram den svenska matkulturen, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson. Som ägare till Värmlands Chark AB och till Konsum Värmland Bageri är vi naturligtvis hedrade att vara med att bidra till årets Nobelfestligheter.

Husmansbord, Jakten på Sveriges bästa landskapsmat, sker i samarbete med Svenskt Sigill inom ramen för projektet Sveriges bästa mat, som delfinansierats av Jordbruksverket inom Matlandssatsningen.

Övriga fakta;
Förutom Konsum Värmland Bageri och Värmlands Chark AB, är följande producenter med och bidrar med produkter och råvaror; Hygns Vilt, Skånemejerier, Nibble Gårdsgris, Hjälmareknäcke, Leksandsbröd, Grythytte Qwarn, Örtikultur i Brunskog, Ängebäcks potatis, Bosarpkyckling, Fruemöllans bär, Ringsjöfisk, Mårdängs, Tant Ruth, Nyhlens Hugosons, samt med engagemang från Svenskt Sigill, Hällefors kommun, Gudruns, Masahiro, Hennickehammars Herrgård, Saxhytte Gård och Edouoard Cointreau

Ytterligare fakta, se gärna; www.husmansbord.se , www.konsumvarmland.se

För ytterligare information, kontakta Pelle Agorelius, tfn; 070-646 75 77 eller Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102