Diplom vid årets GastroNord mässa Lammsalami är Värmlands matstolthet

Diplom vid årets GastroNord mässa Lammsalami är Värmlands matstolthet

Lammsalami, tillverkad av Värmlandschark i Karlstad, har tilldelats Husmansbords diplom för Sveriges bästa landsskapsmat 2013. Diplomet delades ut i den franska paviljongen på GastroNord, Stockholmsmässan av handelsminister Ewa Björling och Pelle Agorelius, VD och initiativtagare för Husmansbord.

Bild; Lammsalami är Värmlands matstolthet.

För ytterligare fakta, se gärna; www.varmlandschark.se , www.husmansbord.se eller www.konsumvarmland.se

Totalt utnämndes 25 Husmansbord-diplomerade matprodukter och livsmedelsproducenter från hela Sverige till Sveriges bästa landskapsmat. Den värmländska lammsalamin är tillverkad rent hantverksmässigt på lammkött, nötkött och kryddor av Värmlandschark AB, som är ett helägt dotterföretag till Konsum Värmland. Juryns motivering till Värmlandschark lyder;”Svenskt kött från lamm och nöt förvandlat till internationell charkklass. Mycket mervärt”


Glädje hos Värmlandschark

Även om man blivit bortskämd med priser hos Värmlandschark, bl.a från Chark-SM, under de senaste åren värderar man diplomet från Husmansbord mycket högt.

– Att få ett erkännande från Husmansbord är mycket hedrande. Det visar verkligen att vi är på rätt väg i vår strävan att producera prisvärda, men ändå högkvalitativa lokalproducerade kött- och charkvaror, säger Jesper Gunnarsson Berg, VD för Värmlandschark AB.

 

För ytterligare information, kontakta Jesper Gunnarsson-Berg, VD för Värmlandschark, tfn; 054-220161, Pelle Agorelius, VD för Husmansbord, tfn; 070-646 75 77 eller Klas Olsson, informationschef Konsum Värmland, tfn; 054-220102

 • Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Nu är det klart att Coop öppnar en ny butik i Borstahusen i nordvästra Landskrona. Butiken får ett attraktivt läge i den nya stadsdelen Norra Borstahusen och väntas bli ett välkommet tillskott i området. Den nya butiken planeras öppna under andra halvåret 2020.
  Läs mer
 • Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Vintern 2020 slås portarna upp till en ny Stora Coop vid infarten till Burlöv Center. Den nya butiken kommer att erbjuda ett brett sortiment av färskvaror samtidigt som nya innovativa sätt att handla mat på kommer att erbjudas. Stora Coop Burlöv får ett attraktivt läge samtidigt som den nya digitala kundens behov kommer att tillgodoses.
  Läs mer