Diplom vid årets GastroNord mässa Lammsalami är Värmlands matstolthet

Diplom vid årets GastroNord mässa Lammsalami är Värmlands matstolthet

Lammsalami, tillverkad av Värmlandschark i Karlstad, har tilldelats Husmansbords diplom för Sveriges bästa landsskapsmat 2013. Diplomet delades ut i den franska paviljongen på GastroNord, Stockholmsmässan av handelsminister Ewa Björling och Pelle Agorelius, VD och initiativtagare för Husmansbord.

Bild; Lammsalami är Värmlands matstolthet.

För ytterligare fakta, se gärna; www.varmlandschark.se , www.husmansbord.se eller www.konsumvarmland.se

Totalt utnämndes 25 Husmansbord-diplomerade matprodukter och livsmedelsproducenter från hela Sverige till Sveriges bästa landskapsmat. Den värmländska lammsalamin är tillverkad rent hantverksmässigt på lammkött, nötkött och kryddor av Värmlandschark AB, som är ett helägt dotterföretag till Konsum Värmland. Juryns motivering till Värmlandschark lyder;”Svenskt kött från lamm och nöt förvandlat till internationell charkklass. Mycket mervärt”


Glädje hos Värmlandschark

Även om man blivit bortskämd med priser hos Värmlandschark, bl.a från Chark-SM, under de senaste åren värderar man diplomet från Husmansbord mycket högt.

– Att få ett erkännande från Husmansbord är mycket hedrande. Det visar verkligen att vi är på rätt väg i vår strävan att producera prisvärda, men ändå högkvalitativa lokalproducerade kött- och charkvaror, säger Jesper Gunnarsson Berg, VD för Värmlandschark AB.

 

För ytterligare information, kontakta Jesper Gunnarsson-Berg, VD för Värmlandschark, tfn; 054-220161, Pelle Agorelius, VD för Husmansbord, tfn; 070-646 75 77 eller Klas Olsson, informationschef Konsum Värmland, tfn; 054-220102

 • Coop etablerar Stora Coop i Ronneby

  Coop etablerar Stora Coop i Ronneby

  Coop Kristianstad Blekinge har tecknat avtal om etablering av Coops nya stormarknadskoncept, Stora Coop, längs Karlshamnsvägen i Ronneby. Coop Kristianstad Blekinge har under lång ti...
  Läs mer
 • Premiär för nya Coop i Karlstad och i Sysslebäck

  Premiär för nya Coop i Karlstad och i Sysslebäck

  Coop Värmland fortsätter med sin ombyggnadsturné genom nyöppningar på de 24:e och 25:e omställda butikerna i de nya formaten. Denna gång var turen kommen till Coop City i centrala Karlstad och till Coop Sysslebäck uppe i norra Värmland.
  Läs mer