-Det som inte fick hända har hänt igen Värmlandschark AB återkallar ytterligare parti av pannbiff och köttbullar efter spår av Listeria bakterier

Återkallelsen gäller Köttbullar av varumärket Svenska Favoriter 600 gram och 1000 gram, Köttbullar Pekås 600 gram, Köttbullar ASK Sohlberg 300 gram, Köttbullar Coop 350 gram och 1000 gram, Pannbiff Svenska Favoriter 500 gram och 1000 gram och pannbiff Pekås 500 gram. Gäller varor med tillverkningsdatum 2011-06-07 till och med 2011-06-10.

Detta är den andra återkallelsen på kort tid. Tidigare har man återkallat produkter med tillverkningsdatum 2011-04-13 till och med 2011-05-11. Återigen har företagets egenkontroll påvisat förekomst av förhöjda värden av listeria i produkterna, som tillverkats vid företagets anläggningsfilial i Kil. Den största delen av partiet stoppas under fredagskvällen, men produkter har sålts främst i Coops butiker över hela landet och på Pekås butiker i Värmland.

Listeria är en hälsorisk. Människor i riskgrupper – det vill säga personer med nedsatt immunförsvar, som äldre och diabetiker kan drabbas. Merparten av bakterierna försvinner vid upphettning över 70 grader.

Sedan tidigare har Värmlandschark satt in åtgärder. Det nya larmet har föranlett att produktionen av produkterna stoppas helt, och hela tillverkningslinjen kommer att plockas ned del för del.

Värmlandschark beklagar å djupaste detta återigen inträffat. Alla kunder som köpt denna produkt kan lämna in på närmaste Coop butik, eller ringa till kundservice på Värmlands Chark; eller 0761-391 438 eller 0709-737 170.

För ytterligare information;

Jesper Gunnarsson-Berg, VD Värmlands Chark AB. 070-3501767

  • Coop återkallar charkprodukter

    Coop återkallar charkprodukter

    Coop återkallar serranoskinka, rostbiff, salami och prosciutto av egna varumärket Coop som en försiktighetsåtgärd. Produkterna kommer från samma produktion där en råvara med listeria tidigare har hittats.
    Läs mer
  • Coop återkallar Serranoskinka

    Coop återkallar Serranoskinka

    Coop återkallar Coop Serranoskinka med bäst före datum 2019-02-11 och 2019-02-15 som en försiktighetsåtgärd då listeria har upptäckts i produkten.
    Läs mer