Det okända landslaget – Fotbolls-VM till Värmland 2018!

Det okända landslaget – Fotbolls-VM till Värmland 2018!

INAS fotbolls-VM 2018 spelas i Sverige med Värmland som bas den 5 – 18 augusti 2018. Detta är ett arrangemang som görs mellan INAS, Internationella federationen för paraidrottare med intellektuell funktionsvariation, och Parasport Sverige. Nu är det klart att Coop Värmland är en regional samarbetspartner.

Detta är världsmästerskapet i fotboll för killar med intellektuell funktionsvariation. Det svenska VM-laget går under namnet ”Det okända landslaget”. Nästa års VM kommer alltså gå i Värmland och matcherna kommer att spelas i Arvika, Forshaga, Kil och Karlstad, där samtliga deltagande kommuner ger hjälp och stöd till arrangemanget tillsammans med Region Värmland.

“Tidigare har mästerskapet hållits i samma länder som FIFA arrangerar fotbollsVMi, senast Brasilien och dessförinnan Sydafrika, men nu vill INAS skapa en egen identitet och profil och väljer därför ett “eget” land”, säger Andreas Slätt från INAS ledningsgrupp.

Deltagare från 12 länder
Värmland kommer att få besök från 12 länder mellan den 5-18 augusti då både Japan, Frankrike, Saudiarabien, Tyskland, Sydkorea, Ryssland, Polen, Argentina, Brasilien, Turkiet, Sydafrika och Sverige kommer att utmana de regerande världsmästarna om titeln.

“INAS Fotbolls-VM 2018 i Värmland har samma ambition och statuter som det “ordinarie” fotbolls-VM som arrangeras i Ryssland en månad tidigare, men självfallet inte lika stor budget. Det är då vi som arrangör får en chans att presentera vårt Värmland på allra bästa och sätt. Vi vill att varje deltagare i fotbolls-VM, samt besökare på plats skall känna sig väl omhändertagna och att de kommer få se vårt Värmland från sin bästa sida”, menar Andreas Slätt.

Coop Värmland är en regional samarbetspartner
INAS fotbolls-VM har i dagarna gjort klart med Coop Värmland som den första regionala partnern till arrangemanget. Samarbetet kommer bland annat att innebära fördelar för Coop Värmlands medlemmar.

“När vi fick information om att fotbolls-VM för deltagare med funktionsvariation skulle gå av stapeln i Värmland kände vi att den här resan vill vi vara med på”, säger Coop Värmlands VD Tomas Sjölander. Detta är en stor händelse inom parasportgrenen som handlar både om mångfald, inkludering och inte minst en spännande sportupplevelse.

“Vi är väldigt glada över att Coop Värmland kliver in i ett exklusivt samarbetsavtal med oss på en regional nivå, då föreningen ägs av 160 000 värmlänningar som de jobbar med och för. Det betyder mycket för oss som arrangerar och samtidigt får vi in en partner som vill vara med att lyfta arrangemanget till en riktigt bra nivå. Vi har redan ett antal spännande grejer i pipeline runt samarbetet”, avslutar Andreas Slätt.

För ytterligare information, kontakta gärna:
Andreas Slätt, tfn; 072-203 19 31 eller
Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02