Det går i ett rasande tempo när DET NYA HANDELSCENTRAT PÅ BERGVIK VÄXER UPP!

De flesta som besökt Bergviksområdet i Karlstad torde ha sett att det råder en intensiv aktivitet på området. Nya byggnader, rondeller och parkeringsplatser dyker upp som svampar ur jorden i ett rasande tempo. Men ändå återstår mycket arbete innan öppningen i slutet av 2003. De flesta som besökt Bergviksområdet i Karlstad torde ha sett att det råder en intensiv aktivitet på området. Nya byggnader, rondeller och parkeringsplatser dyker upp som svampar ur jorden i ett rasande tempo. Men ändå återstår mycket arbete innan öppningen i slutet av 2003.

Värmlands största externa handelscentra, Bergvik i Karlstad, kommer att få 28 000 kvm ny butiksyta och 700 nya parkeringsplatser. Bakom satsningen står Konsum Värmland, ICA-Ahold och OK Värmland.

  • Innan bygget kom igång på allvar var det intensiva förhandlingar och förberedelsearbeten oss emellan. Samarbetet har fungerat mycket bra under ombyggnadstiden men när vi drar igång det hela i slutet av 2003 kommer vi att vara konkurrenter igen, säger Inge Persson, ordförande i styrgruppen för hela Bergviksprojektet.

– Vi är övertygade om att satsningen är bra för den totala handeln i Värmland. Det visar vi genom att investera på i en mängd butiker runt om i länet, säger Konsum Värmlands VD Leif Olsson.

Nya hyresgäster

Totalytan för centrat kommer att uppgå till cirka 53 500 kvm, där Obs! Bergviks yta blir oförändrad på 21 500 kvm och ICA-Maxi får en totalyta på 10 000 kvm samt OK Värmland med 5 250 kvm. Till detta kommer en kompletterande shoppingdel med en yta på 16 500 kvm.

Totalytan för centrat kommer att uppgå till cirka 53 500 kvm, där Obs! Bergviks yta blir oförändrad på 21 500 kvm och ICA-Maxi får en totalyta på 10 000 kvm samt OK Värmland med 5 250 kvm. Till detta kommer en kompletterande shoppingdel med en yta på 16 500 kvm.

  • Vi kommer alltså att hyra ut stora ytor till kompletterande aktörer. Intresset för att etablera sig på området har varit mycket stort och vi måste säga att vi är nöjda med de nya aktörer som kommer att etablera sig på området, menar Inge Persson.

Bland de nya aktörerna som tecknat avtal märker man bl a Apoteket, Hemtex, Hennes & Mauritz, JC, Jack & Jones och Kapp-Ahl.

Genomströmning

För att få en optimal genomströmning av centrat är stormarknaderna placerade i en “ankarlösning” i förhållande till shoppingdelen. Centret ska hålla ett långt sammanhållet gångstråk från Obs! genom shoppingdelen till ICA. Entréerna till centrat är placerade med hänsyn till god parkeringstillgänglighet.

OK Värmland och ICA/Ahold

Vi OKs fastighet kommer man att inrikta sig på hemelektronik, förutom de hyresgäster som redan finns idag såsom Coop Power och Odds Bilar. In till Ica-Maxi kommer även den tidigare fiskhandlaren att flytta.

Vägsystemet

Även vägsystemet håller på att byggas ut. Det man bygger är tre nya cirkulationsplatser där en av dessa ger möjligheter till av och påfart i direkt anslutning till E-18. En cirkulationsplats byggs inne på området och fyra nya körfält ska underlätta för kunderna.

  • Med tanke på den framtida utvecklingen av detaljhandeln krävs att Värmland har ett starkt regionalt köpcenter där vi är starkt representerade. Satsningen visar med all tydlighet att vi tror på och vill att Värmland skall vara en expansiv del av vårt land, avslutar Konsum Värmlands VD Leif Olsson.

 

Fakta om kompletterande hyresgäster vid Bergviksområdet

Apoteket, Smycka, Glitter, Bergqvsists skor, Hemtex, Intersport, JC, Dressman, Lindex, H&M ,Gallerix, Stadium, Kapp-Ahl, FBK Club Shop, MQ,, Tradition, Carling, Domus Optik, Gina Tricot,, Jack & Jones, Scorett samt Expert.

Branscherna Kök och Present samt kosmetik kommer att drivas i egen regi. Utöver detta kommer även ett café att etableras.

För ytterligare upplysningar kontakta ordförande i styrgruppen för Bergviksområdet Inge Persson tfn 054-220210.