Den värmländska livsmedelsnäringen bildar klusterorganisation Nordic Innovation Food Arena har sett dagens ljus!

Vid en första interimsstämma under tisdagen tog 11 livsmedelsföretag, stora som små, beslutet att tillsammans bilda den ekonomiska föreningen Nordic Innovation Food Arena. Föreningen ska på allvar sätta den regionala livsmedelsnäringen på kartan inom den nordiska marknaden.

Det var 11 värmländska och namnkunniga livsmedelsföretag som tog beslutet att bilda Nordic Innovation Food Arena, ekonomisk förening. Huvudsyftet är att skapa arbetstillfällen inom regionen, genom en tydlig samverkan mellan stora och små företag som verkar inom, eller har anknytning till den värmländska livsmedelssektorn.

– Visserligen har vi samverkat tidigare, men nu har vi formaliserat och konkretiserat vårt arbete i en klusterorganisation i form av en ekonomisk förening, säger styrelseledamot Anna Wilén på Ängebäcks Trädgård AB.

– Vi har alla möjligheter att på allvar sätta Värmland på kartan inom livsmedelsnäringen, säger styrelseledamot Steve Fredriksson, som till vardags är VD i Konsum Värmland. Även om vi nu hittat formen för vårt samarbete, så är det nu vårt verkliga arbete börjar. Och fler företag inom den värmländska livsmedelsindustrin är välkomna som medlemmar.

Efter den genomförda interimsstämman skickas inom kort samtliga handlingar till Bolagsverket. Den första ordinarie föreningsstämman är planerad till maj månad, och innan dess hoppas styrelsen att man funnit en lämplig kandidat till VD-posten.

Övriga fakta

Föreningens namn;    
Nordic Innovation Food Arena, ekonomisk förening

Medlemsföretag;
Värmlands Chark AB
Örtikultur AB
Hushållningssällskapet i Värmland
Hennickehammars Herrgård
Ängebäck Trädgård AB
Torfolk Gård AB
Löfbergs Lila
Perfolks Gård AB
August Larsson Charkuteri AB
Mässvik Säteri
Kjell & Bolas Måltider

Styrelseordförande

Berndt Björkman

Ledamöter   
Knut Lillienau
Steve Fredriksson
Ulrika Obsfeldter Peterson
Lars Appelqvist
Anna Wilén
Björn Ståhlberg
Jonas Enström

Ersättare       
Tord Johansson
Bo-Göran Sjögren
Mattias Dahlman
Olle Göransson

För ytterligare information, kontakta; Anna Wilén tfn; 070-583 31 53 eller Steve Fredriksson tfn; 054-220102