Dags att nominera till Änglamarkspriset 2024

Dags att nominera till Änglamarkspriset 2024

Nu är det dags att nominera till Änglamarkspriset 2024. I hela 22 år har Coop och KF tillsammans med Änglamarksfamiljerna Alfredson, Danielsson och Taube stöttat unga eldsjälar som genom sin verksamhet bidrar till en mer hållbar och positiv framtid för sin egen och kommande generationer. Prissumman på 250 000 kronor ska bidra till att dessa hållbarhetsentreprenörer kan förverkliga sina idéer och mål.

– Det är imponerande med vilken kreativitet och initiativkraft som unga människor i Sverige tar sig an både Sveriges och världens hållbarhetsutmaningar. Viljan till förändring är stor och förmågan likaså. Det är därför oerhört glädjande att årets nomineringsperiod nu startar och jag ser verkligen fram emot att ta del av alla nomineringar, säger Mattis Bergquist, hållbarhetschef på Coop Sverige och juryns ordförande.

Kriterier för nominering till Änglamarkspriset 2024:   

 • De nominerade ska vara upp till 35 år.
 • Driver ett företag, en organisation eller en verksamhet där huvudfokus är hållbarhet och att göra värdefulla insatser för miljön, i Sverige eller svenska projekt utomlands.

Företag och personer kan nominera sig själva.

Nomineringsperioden pågår mellan den 25 juni och 22 september.

Vad händer när nomineringsperioden är avslutad?  

 • Fem av de nominerade bidragen väljs ut av en nomineringskommitté och går vidare i tävlingen.
 • Därefter väljer juryn ut tre finalister.
 • Perioden 21 oktober – 17 november kan allmänheten rösta på sina favoriter bland de tre finalisterna på coop.se. Resultatet av omröstningen och juryns val viktas 50/50, alltså folkets och juryns röst väger lika tungt. Juryn består av representanter från KF/Coop, Vi-skogen, familjerna Taube, Alfredson och Danielsson samt en extern representant inom hållbarhetsområdet.
 • Resultatet av omröstningen och juryns beslut går ej att överklaga.

Prisutdelning

Priset delas ut den 27 november i Stockholm.
Nominera din kandidat här

Tidigare vinnare:
2023 Koastal
2022 Clean Sea
2021 Sopköket
Fler vinnare genom åren hittas här

Om Änglamarkspriset:
För drygt 30 år sedan lanserade Coop det ekologiska varumärket Änglamark. Tio år senare, 2002, delades Änglamarkspriset ut för första gången. Änglamarksprodukterna och Änglamarkspriset är ett samarbete mellan Kooperativa förbundet, Coop och familjerna Taube, Alfredson och Danielsson.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coops matkreatör Sara Begner släpper kokbok med budgetrecept

  Coops matkreatör Sara Begner släpper kokbok med budgetrecept

  Nu kommer klassikern och Sveriges mest sålda kokbok i ny skrud. I juli släpps en ny utgåva av Vår kokbok på temat på allas läppar: ”budget”.
  Read more
 • Träffa Coop i Almedalen

  Träffa Coop i Almedalen

  I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
  Read more