Coops medlemmar bestämde smaken – nu lanseras fem kylda enportionsrätter

Nu  lanserar Coop fem nya kylda enportionsrätter. Till sin hjälp har Coop låtit medlemmarna vara med och påverka. De har fått tycka, tänka och framför allt provsmaka sig fram till fem nya favoriter. Samtliga rätter är tillagade på noga utvalda råvaror – svenskt kött, svensk fågel, MSC-märkt sej och odlad norsk lax.

– Vi har, tillsammans med våra medlemmar, skapat fem härliga enportionsrätter. Fem ganska tidskrävande rätter att laga själv, men som i vår tappning bara är att värma i mikron och få en riktigt lyxig lunch- eller middagslösning, säger Anna Hällöv, chef egna varumärken Coop.

De fem nya enportionsrätterna är:

  • Pocherad sejfilé med hummersås, dill, västerbottenmos och grönsaker julienne
  • Ugnsbakad lax med gräddkokt spenat och kokt potatis
  • Boeuf Bourguignon
  • Kycklingfilé med rotfrukter, chèvrekräm och rosmarinsky
  • Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater

Fakta Coops enportionsrätter:
Enportionsrätt, 400 g

Rätterna är kylda och värms upp i mikrougn

Priset varierar mellan 52,50-56,95 kronor

För mer information:

Coops pressjour 010-743 13 13 

  • De som äter bönor och linser mår bättre

    De som äter bönor och linser upplever att de mår 15 procent bättre än genomsnittet. Det visar Coops Matometer, Sveriges största undersökning om vad vi äter varje dag. Mest baljväxter äter kvinnor, unga mellan 16-29 år och låginkomsttagare. Men trots att bönor är näringsrika, klimatsmarta och billiga hamnar de bara på tallriken vid knappt 3 procent av måltiderna. Det vill Coop ändra på med initiativet ”Framtidens protein”.
    Läs mer
  • Louise König utsedd till Sveriges bästa hållbarhetschef 2017

    Louise König utsedd till Sveriges bästa hållbarhetschef 2017

    Coops hållbarhetschef Louise König har utsetts till Sveriges bästa hållbarhetschef 2017. Priset delas ut av Aktuell hållbarhet och offentliggjordes under konferensen Hållbara Affärer den 11 oktober.
    Läs mer