Coops kunder och medlemmar har återvunnit 1 miljon förpackningar

Coops kunder och medlemmar har återvunnit 1 miljon förpackningar

Coop blev 2021 den första dagligvarukedjan i Sverige att starta ett samarbete med återvinningsappen Bower, den svenskutvecklade appen där användare kan panta tusentals förpackningar på sin närmaste återvinningsstation med mobilen och tjäna poäng samtidigt som de gör en insats för miljön.

Inom ramen för samarbetet har Coops kunder och medlemmar kunnat återvinna Coops egna varor Änglamark, Xtra och Coop och tjänat dubbla Bower-poäng. Bara ett drygt år efter starten på samarbetet har Coops kunder och medlemmar nu återvunnit över 1 miljon förpackningar under egna varumärken.

– Jag är otroligt stolt och glad över kraften inom Coop och kooperationen. Våra kunder och medlemmar är det viktigaste vi har och det gläder oss att se att många vill göra skillnad, säger Fredrik Zenk, chef för egna varumärken på Coop Sverige.

Totalt har över 38 tusen unika användare pantat EVM-varor i appen och varje användare pantar i snitt 28 förpackningar. Kvinnor (59 procent) pantar mer än män (37 procent) och den mest pantade produkten är Coops mellanmjölk.

Enligt Bowers egna uträkningar har våra kunder och medlemmar, genom sin återvinning, sparat in över 38 ton koldioxid.

– Coop bedriver ett gediget hållbarhetsarbete och förser ständigt kunder och medlemmar med nya verktyg för att förstå sin konsumtion och dess påverkan på miljön. Antalet återvunna förpackningar under det passerade året påvisar den positiva inverkan varumärken kan ha på sina kunder. Genom att både utbilda och belöna Coops kunder och medlemmar har vi tillsammans säkerställt att över en miljon förpackningar återvunnits, säger Suwar Mert, VD och grundare på Bower.

För mer information om hur Bower fungerar, vänligen besök: www.getbower.com
För Pressbilder: www.getbower.com/press

Mediefrågor
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se

För information om Bower-appen, kontakta
Bower: Suwar Mert, CEO, suwar@getbower.com

 • Coop lanserar e-handelserbjudande i Stockholms skärgård

  Coop lanserar e-handelserbjudande i Stockholms skärgård

  Coop Butiker och Stormarknader lanserar ett helt nytt skärgårdserbjudande till kunder och medlemmar, vare sig de är bofasta skärgårdsbor eller sommargäster. Satsningen omfattar ett flertal noggrant utvalda färjelägen och bryggor i skärgården och bygger på lösningar både året runt och under högsäsong.
  Läs mer
 • Coop i viktigt test för att få köra längre och tyngre godståg

  Coop i viktigt test för att få köra längre och tyngre godståg

  Coop har genomfört en unik transport på järnväg. Tillsammans med tågoperatören TX Logistik och Trafikverket genomförde Coop igår en transport med ett fullastat godståg med 838 meters längd- mer än 200 meter längre än normalt. Tåget var lastat med Coops matvaror som kördes från Malmö till Frövi. Testet är en del av det nationella utvecklingsarbetet för att flytta mer gods från väg till järnväg.  
  Läs mer