Coops första mobila Hämta-skåp i Sverige ställs ut i Sandviken

Coops första mobila Hämta-skåp i Sverige ställs ut i Sandviken

Tillsammans med Sandbacka Science Park ställer Coop ut sina första mobila e-handelsskåp för att underlätta för anställda och företagen på ortens science park.

– Vi vill underlätta vardagens bestyr för de som arbetar på Sandbacka Park i Sandviken och skapa mervärde för företagen som finns där. Vi börjar med mobila skåp den 11 oktober, och vi ser fram emot att följa utvecklingen av denna satsning, säger Magnus Wåhlander, vd Coop Mitt.

Sandbacka Science Park fokuserar på att stödja små och medelstora företag inom områdena grön omställning, digitalisering och mod att utvecklas. Sandbacka Park är arbetsplats för 750 medarbetare fördelat på ett femtiotal företag, och en av Sveriges totalt 30 science parks samt Gävleborgs enda. I området Sandbacka längs riksväg 272 finns även ett stort antal företag och även flera bostadsområden.

– Sandbacka Park vill möta morgondagens behov och förändrade beteendemönster genom att erbjuda företag och medarbetare en hel palett av service som underlättar vardagen med hållbara kontor, mötes- och konferensavdelningar, lunch, träning och vid dagens slut hämta sin matkasse och bege sig hemåt till familjens aktiviteter. Coop har en spännande produkt och digitala lösningar som passar våra företag och Sandvikenbor, säger Kenneth Sjöholm, Community Manager Sandbacka Science Park.

Hämta-skåpen, som omfattar 24 frysskåp och 27 kylskåp, kommer även vara öppna för andra än de som arbetar för företagen på Sandbacka Park. Leverans till skåpen sker varje vardag, med en kapacitet på 20 ordrar om dagen. Varorna levereras från Stora Coop Valbo som även kör hemleveranserna i Sandviken.

– Cirka 9000 bilar passerar dagligen förbi området, så skåpen är även intressanta för boende i närheten, besökare till destinationen Högbo Bruk och resenärer till exempelvis Ockelbo, säger Magnus Wåhlander.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop Sverige AB ställer om organisationen för att öka medlemsnyttan

  Coop Sverige AB ställer om organisationen för att öka medlemsnyttan

  Coop Sverige AB gör nu en omställning av organisationen för att öka konkurrenskraften och kunna ge bättre priser och erbjudanden till Coop i Sveriges över 3,9 miljoner medlemmar. Förändringen innebär en neddragning på cirka 100 tjänster vid kontoret i Solna som tillsammans med andra åtgärder ger en kostnadsminskning om drygt 300 miljoner kronor.
  Read more
 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörerbåde i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. Matkassen från Stora Coop i Stockholm är billigast och kostar 2 310 kr där den dyraste kostar 2 811 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more