Coops butiker bäst på eko, vego och matsvinn i White Guide Green

Coops butiker bäst på eko, vego och matsvinn i White Guide Green

Coop Forum Visby, Coop Leksand och Coop Forum Sisjön prisades för sitt hållbarhetsarbete när White Guide Green delades ut för första gången. Dessutom utsågs Niklas Höglind på Stora Coop Borås till årets Hållbara Butiksledare.

Igår delades det nya Hållbarhetspriset White Guide Green ut till Sveriges mest hållbara matbutiker. Coop tog hem fyra av priserna:

Årets Stora Vegopris: Coop Forum Visby
Årets Stora Svinnpris: Coop Leksand
Årets Stora Ekopris: Coop Forum Sisjön
Årets Hållbara Butiksledare: Niklas Höglind, Stora Coop Borås

White Guide Green är det första initiativet som kartlägger Sveriges matbutiker ur ett hållbarhetsperspektiv. Initiativet är ett samarbete mellan White Guide och WWF och priserna delades ut i samband med en stor prisutdelning på Grand Hotell i Stockholm.

Det är oerhört glädjande att Coops butiker utmärker sig inom våra fokusområden eko, vego och matsvinn och att vi har ledare som sprider engagemang i hela kedjan. Vi är väldigt stolta, säger Louise König hållbarhetschef på Coop.

Coops butiker lyfts fram för sitt kreativa sätt att sätta fokus på vego, hur man utbildar kunder i att lukta och smaka på mat för att minska matsvinnet och för sitt framgångsrika arbete med att skapa engagemang genom hela kedjan. Niklas Höglind, stormarknadschef på Stora Coop Borås, prisas för sitt stora och genuina engagemang i hållbarhetsfrågor samt sin unika förmåga att entusiasmera både dagens och morgondagens kunder i hur maten påverkar vårt jordklot.

Totalt har drygt 350 butiker i hela Sverige testats, från oktober 2017 till mars 2018.  Coops butiker tar höga positioner i rankingen då fem av butikerna hamnar bland topp sex på White Guide Greens lista över Sveriges mest hållbara matbutiker.

Coop har under året vunnit flera priser för sitt hållbarhetsarbete. Sustainable Brand Index utsåg Coop till Sveriges hållbaraste varumärke 2018. Differ prisade både Coop och Änglamark som Sveriges grönaste varumärke och Coop tilldelades också hållbarhetspriset Guldfisken 2018 av Marine Stewardship Council (MSC), för sitt arbete med att certifiera sina fiskdiskar.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13

 • Lotta Lundgren släpper hållbar köksserie exklusivt för Coop

  Lotta Lundgren släpper hållbar köksserie exklusivt för Coop

  Köksserien Lotta L. är utvecklad och framtagen av Lotta Lundgren i samarbete med Coop och utgår från de proffsverktyg hon använder själv och betraktar som oumbärliga. Kompromisslös funktionalitet, hållbara material och ett minimalistiskt synsätt präglar serien som inledningsvis utgörs av stek- och kokkärl, skärbrädor, knivar och en slimmad uppsättning verktyg i pressad bambu. Produkterna säljs exklusivt på Coop och lanseras från och med 18 maj i utvalda butiker och på coop.se
  Läs mer
 • Änglamarks färska örter minskar fotavtrycket på miljön

  Änglamarks färska örter minskar fotavtrycket på miljön

  Coop tar bort cirka 180 ton plast per år genom att byta ut förpackningarna på Änglamarks krukodlade örter. Tillsammans med odlaren Spisa har Coop tagit fram en ny plastbantad lösning för färska örter. Det innebär att plasten är helt förnybar i både odling och slutprodukt. Förpackningen ska sorteras som pappersförpackning.
  Läs mer