Coop/Kf Göta storsatsar i Kalmar

Sedan Kf Göta tog över Coop Forum, Giraffen i Kalmar i juni 2015 har en dialog förts med fastighetsägaren om att utveckla Coops del av handelsplatsen. Det har nu resulterat i ett långsiktigt hyresavtal och beslut om en investering i mångmiljonklassen.

– Stora Coop som blir butikens nya namn kommer att ha ett mycket stort matsortiment med särskild tonvikt på färskvaror. Dessutom erbjuds ett bra urval av varor för hemmet köket, barnen och den aktuella säsongen. Vi har lyssnat på våra medlemmar och kunder och anpassar butiksytan så att det blir lättöverskådligt och lättillgängligt vilket kommer att göra butiken mycket trevlig att handla i, säger Kf Götas vd Tord Rosenlund.

– Under omställningen som redan är påbörjad och kommer att pågå under några månader har vi fullt sortiment, fantastiska erbjudanden och vi kommer steg för steg att informera kunderna om förändringarna i butiken, säger stormarknadschefen Johan Lövesjö.

Kf Göta har sedan tidigare öppnat nya butiker i Baronen köpcentrum samt Södra Långgatan på Kvarnholmen i Kalmar. Under våren 2017 beräknas den nya Coopbutiken i Borgholm att slå upp portarna.

För ytterligare information kontakta
VD Tord Rosenlund, 0470-315 21 tord.rosenlund@kfgota.se
Marknadschef Janne Simoes 0470-315 47 janne.simoes@kfgota.se

 • Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Nu är det klart att Coop öppnar en ny butik i Borstahusen i nordvästra Landskrona. Butiken får ett attraktivt läge i den nya stadsdelen Norra Borstahusen och väntas bli ett välkommet tillskott i området. Den nya butiken planeras öppna under andra halvåret 2020.
  Läs mer
 • Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Vintern 2020 slås portarna upp till en ny Stora Coop vid infarten till Burlöv Center. Den nya butiken kommer att erbjuda ett brett sortiment av färskvaror samtidigt som nya innovativa sätt att handla mat på kommer att erbjudas. Stora Coop Burlöv får ett attraktivt läge samtidigt som den nya digitala kundens behov kommer att tillgodoses.
  Läs mer