Coop vässar erbjudandet till medlemmarna – upp till 5 procent tillbaka

Coop vässar erbjudandet till medlemmarna – upp till 5 procent tillbaka

Den första juli sker flera förändringar för Coops medlemmar. Den stora nyheten är att det nu går att få upp till 5 poäng per krona vid inköp på Coop. Alla poäng delas dessutom ut direkt vid varje köp och poängintjäningen börjar om varje månad.

– Coop skapar nu ett enklare och tydligare erbjudande för våra medlemmar där du belönas med mer poäng när du handlar mer. Samtidigt förbättrar vi också våra medlemspriser med ett större utbud av färskvaror som vi vet är populära hos våra medlemmar, säger Björn Larsson, affärsområdesdirektör marknad på Coop.

För tre år sedan införde Coop sitt nuvarande medlemsprogram. Nu görs en stor uppdatering som ska förenkla och förtydliga den stora nyttan med att vara medlem hos Coop. Från och med första juli kommer antalet poäng som medlemmen tjänar kopplas direkt till hur mycket hen handlar hos Coop och betalas ut direkt vid köptillfället.

Hur många poäng varje köp ger avgörs av en trappa, där antalet poäng som tjänas per krona ökar för varje tusenlapp som medlemmen handlar för varje månad.  Som mest kan en medlem få 5 poäng tillbaka per krona, vilket kan jämföras med högst 2 poäng per krona i det nuvarande systemet, där poängen dubblerades halvårsvis.

Poängen som medlemmar tjänar in hos Coop kan sedan användas i Poängshoppen, som finns på Coop.se, i Coops app eller i Medlemspunkten. I shoppen kan poängen antingen omvandlas till värde- eller rabattcheckar hos Coop eller användas hos våra partners som till exempel Polarn O. Pyret, SF Bio, Liseberg, SAS och Nordic Choice. Bredden på möjligheterna att använda poängen är unik för ett medlemsprogram i svensk dagligvaruhandel.

I samband med att nyheterna för medlemmarna införs den första juli kommer även Medlemspunkten, den digitala terminalen som finns i alla Coops butiker att bytas ut till modernare teknik med ett enklare gränssnitt. Även medlems- och bankkorten kommer att få ett nytt utseende och namnet MedMera försvinner.

Coops medlemmar kan också tjäna ännu fler poäng genom att använda något av våra betal- eller kreditkort eller när man handlar hos våra partners nätbutiker, via Coop.se.

För mer information, kontakta:
Coops presstjänst: 010-743 13 13

 • Coop publicerar års- och hållbarhetsrapport för 2017

  Coop publicerar års- och hållbarhetsrapport för 2017

  Årsrapporten tillsammans med Coop Sveriges hållbarhetsredovisning finns nu tillgänglig på Coop.se. I hållbarhetsrapporten redovisar Coop Sverige sitt prisbelönta hållbarhetsarbete.
  Läs mer
 • Tredje året i rad med vinst för Coop Sverige

  Tredje året i rad med vinst för Coop Sverige

  Coop Sverige levererar för tredje året i rad vinst. Med den nya affärsmodellen som trädde i kraft vid årsskiftet skapas dessutom förutsättningar för större samordningsvinster och en långsiktigt stabil lönsamhet för både grossist- och butiksverksamheten för hela Coop i Sverige.
  Läs mer