Coop Värmland tar över fyra Nettobutiker

Sedan tidigare har Coop Vardagshandel, som driver landets Nettobutiker, meddelat att butikerna pausas från den sista juni. Efter förhandlingar mellan Coop Värmland och Coop Butiker och Stormarknader AB står det nu klart att de tidigare Nettobutikerna på Strand och Råtorp i Karlstad kommer att återuppstå som Coop och i Kristinehamn som Pekås. På Skoghall kommer Pekås att byta nuvarande läge i Skoghalls centrum till tidigare Nettolokalen strax intill.

Övertagandet betyder att vi kommer åt mycket attraktiva lägen på fyra strategiska platser och vi är mycket nöjda med uppgörelsen, säger Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson.

Omställningen för de fyra butikerna kommer att inledas under sensommaren och beräknad öppning är planerad lagom till julhandeln. För de aktuella butikerna handlar det om övertagande av verksamhet vilket innebär att Nettos tidigare cirka 30 medarbetare kommer att erbjudas anställning hos Coop Värmland.

De övriga tidigare Nettobutikerna i Värmland; Säffle och Karlskoga, kommer att avvecklas av Coop Vardagshandel.

Övriga fakta;
Coop Butiker & Stormarknader i Sverige förvärvade i juni 2019 landets samtliga 164 Nettobutiker. I Värmland handlade det om sex butiker i Skoghall, Säffle, Karlskoga, Kristinehamn och två i Karlstad. Samtliga Nettobutiker i landet har hållit tillfälligt stängt sedan i slutet av juni.

För ytterligare information; Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, 010-410 81 02.

Coop Sveriges pressjour; 010-743 13 13