Coop Värmland tar över fyra Nettobutiker

Sedan tidigare har Coop Vardagshandel, som driver landets Nettobutiker, meddelat att butikerna pausas från den sista juni. Efter förhandlingar mellan Coop Värmland och Coop Butiker och Stormarknader AB står det nu klart att de tidigare Nettobutikerna på Strand och Råtorp i Karlstad kommer att återuppstå som Coop och i Kristinehamn som Pekås. På Skoghall kommer Pekås att byta nuvarande läge i Skoghalls centrum till tidigare Nettolokalen strax intill.

Övertagandet betyder att vi kommer åt mycket attraktiva lägen på fyra strategiska platser och vi är mycket nöjda med uppgörelsen, säger Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson.

Omställningen för de fyra butikerna kommer att inledas under sensommaren och beräknad öppning är planerad lagom till julhandeln. För de aktuella butikerna handlar det om övertagande av verksamhet vilket innebär att Nettos tidigare cirka 30 medarbetare kommer att erbjudas anställning hos Coop Värmland.

De övriga tidigare Nettobutikerna i Värmland; Säffle och Karlskoga, kommer att avvecklas av Coop Vardagshandel.

Övriga fakta;
Coop Butiker & Stormarknader i Sverige förvärvade i juni 2019 landets samtliga 164 Nettobutiker. I Värmland handlade det om sex butiker i Skoghall, Säffle, Karlskoga, Kristinehamn och två i Karlstad. Samtliga Nettobutiker i landet har hållit tillfälligt stängt sedan i slutet av juni.

För ytterligare information; Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, 010-410 81 02.

Coop Sveriges pressjour; 010-743 13 13

 • Smart geodata ökar takten på Coop Butiker och Stormarknaders etableringar

  Smart geodata ökar takten på Coop Butiker och Stormarknaders etableringar

  Coop Butiker & Stormarknader är ett av de offensivaste företagen inom svensk handel när det gäller att etablera nya butiker. Med hjälp av smart geodata från Prospect Mapping kommer etableringsbesluten nu att gå ännu snabbare samtidigt som de befintliga butikerna kommer kunna skräddarsy sina erbjudanden utifrån varje lokal marknad.
  Läs mer
 • Coop öppnar ny butik i Bålsta

  Coop öppnar ny butik i Bålsta

  Hösten 2020 planerar Coop Butiker och Stormarknader att öppna en ny modern butik i Bålsta. Den nya butiken är en viktig del av utbyggnaden och förnyelsen av Bålsta Centrum, där den nya butiken blir ett nav för de som söker matinspiration eller ett fräscht mellanmål på språng. 
  Läs mer