Coop utser Olle Axelsson till ny kommunikationsdirektör

Olle Axelsson blir ny kommunikationsdirektör för Coop Sverige AB med placering vid huvudkontoret i Solna. Axelsson kommer att ingå i Coops koncernledning. Han kommer närmast från en roll som kommunikationsdirektör på Svenska Spel.  

Olle Axelsson har varit verksam inom kommunikation i drygt 30 år, varav 20 år inom bilindustrin i Sverige och internationellt, i företag som Volvo Personvagnar/Ford Motor, Saab Automobile/General Motors, Boliden och Trelleborgkoncernen.

– Jag är mycket glad att Olle kommer in i vårt ledningsteam. Den erfarenhet, det kunnande och nätverk som Olle tar med sig blir ett viktigt bidrag i Coops arbete framåt, säger Sonat Burman-Olsson, VD för Coop Sverige AB.

Olle Axelssons erfarenhet inom kommunikation är unik i Sverige och inom Volvo Personvagnar var Axelsson ytterst ansvarig för att utveckla och genomföra kommunikationsstrategier under såväl Fordägandet som vid den mycket uppmärksammade affären mellan Ford och kinesiska Geely. Han skapade en effektiv global pr-organisation som starkt bidragit till Volvo PVs framgångar under 2000-talet och som skickligt hanterade krisåren 2008-2009 under Axelssons ledning.

– Jag ser fram emot att arbeta med Coop som har mycket gemensamt med mina tidigare uppdrag på många sätt. Inte minst när det gäller varumärkesbyggande och kommunikation kopplat till försäljning av konsumentprodukter. Hållbarhetsfrågorna är idag också en nyckelfaktor för framgång och här har Coop en mycket stark ställning som jag tror går att utveckla ytterligare, inte minst ur ett kommunikativt perspektiv. Det är ingen tvekan om att Coop har en intressant resa framöver, säger Olle Axelsson i en kommentar.

Olle tillträder sin nya tjänst senare under hösten.

För ytterligare information:
Olle Axelsson, tel. 070-820 90 00
Coops pressjour, tel. 010-743 13 13

 • Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool

  Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool

  Med start måndagen den 30 januari och sex veckor framåt sätter Coop fullt fokus på snacks och underhållning tillsammans med humortrion IJustWantToBeCool och contentbyrån Splay One.
  Läs mer
 • Coop utökar återkallelse av ägg med fler datum

  Coop utökar återkallelse av ägg med fler datum

  Som en extra försiktighetsåtgärd utökas tidigare återkallelse av ägg och omfattar nu samtliga datum med bäst före-datum från 21 december 2022 till och med bäst före-datum 28 januari 2023. Återkallelsen görs med anledning av risk för salmonella. Återkallelsen gäller Coop Ägg Frigående 12-pack, Coop Ägg Frigående 24-pack samt Xtra Ägg Frigående 15-pack.
  Läs mer