Coop utser Olle Axelsson till ny kommunikationsdirektör

Olle Axelsson blir ny kommunikationsdirektör för Coop Sverige AB med placering vid huvudkontoret i Solna. Axelsson kommer att ingå i Coops koncernledning. Han kommer närmast från en roll som kommunikationsdirektör på Svenska Spel.  

Olle Axelsson har varit verksam inom kommunikation i drygt 30 år, varav 20 år inom bilindustrin i Sverige och internationellt, i företag som Volvo Personvagnar/Ford Motor, Saab Automobile/General Motors, Boliden och Trelleborgkoncernen.

– Jag är mycket glad att Olle kommer in i vårt ledningsteam. Den erfarenhet, det kunnande och nätverk som Olle tar med sig blir ett viktigt bidrag i Coops arbete framåt, säger Sonat Burman-Olsson, VD för Coop Sverige AB.

Olle Axelssons erfarenhet inom kommunikation är unik i Sverige och inom Volvo Personvagnar var Axelsson ytterst ansvarig för att utveckla och genomföra kommunikationsstrategier under såväl Fordägandet som vid den mycket uppmärksammade affären mellan Ford och kinesiska Geely. Han skapade en effektiv global pr-organisation som starkt bidragit till Volvo PVs framgångar under 2000-talet och som skickligt hanterade krisåren 2008-2009 under Axelssons ledning.

– Jag ser fram emot att arbeta med Coop som har mycket gemensamt med mina tidigare uppdrag på många sätt. Inte minst när det gäller varumärkesbyggande och kommunikation kopplat till försäljning av konsumentprodukter. Hållbarhetsfrågorna är idag också en nyckelfaktor för framgång och här har Coop en mycket stark ställning som jag tror går att utveckla ytterligare, inte minst ur ett kommunikativt perspektiv. Det är ingen tvekan om att Coop har en intressant resa framöver, säger Olle Axelsson i en kommentar.

Olle tillträder sin nya tjänst senare under hösten.

För ytterligare information:
Olle Axelsson, tel. 070-820 90 00
Coops pressjour, tel. 010-743 13 13

 • Bäst i Test: Coop frasvåfflor

  Bäst i Test: Coop frasvåfflor

  Den 25 mars gräddas det traditionsenligt flitigt med våfflor runtom i landet. Magasinet Året Runt har utsett Coop Frasvåfflor till Bäst i Test inför lördagens kalas.
  Läs mer
 • Vi-skogen 40 år – 5,8 miljoner träd planterade tack vare skänkt pant från Coops kunder

  Vi-skogen 40 år – 5,8 miljoner träd planterade tack vare skänkt pant från Coops kunder

  Biståndsorganisationen Vi-skogen har i år arbetat 40 år i östra Afrika med hållbart jordbruk och att lyfta människor ur fattigdom. Sedan 2004 har de också samlat in pant som skänkts av svenskarna tack vare samarbete med Coop via Biståndsknappen på pantautomaterna. 2022 skänktes 6,5 miljoner kronor av panten – för vilket Vi-skogen kunde plantera över 260 000 träd. Sedan starten på pantsamarbetet har 5,8 miljoner träd planterats.
  Läs mer