Coop utökar satsningen på ekologi. Ekologiskt kött med svenskt ursprung till nedsatt pris – varje vecka

Coop tar nu nästa steg i sin satsning på ekologi. Från och med denna vecka utökas kampanjen ”Veckans Ekologiska” med ytterligare tre kategorier, där ekologiskt kött är en. Det innebär att konsumenterna varje vecka har möjlighet att välja ett ekologiskt alternativ i köttdisken till ett kraftigt reducerat pris. 

– Vi vill göra ekologisk mat tillgängligt för fler. Genom sänkt pris och tydlig kommunikation sänker vi tröskeln för att välja ekologiskt. En ökad efterfrågan är en förutsättning för en mer hållbar utveckling och en bättre värld, säger Louise König, chef hållbarhet på KF och Coop.

– Coop har en omfattande djuromsorgsstrategi där vi vill fortsätta att hålla en hög andel svenskt kött i våra diskar. Till exempel har 75 procent av allt fläskkött i våra butiker svenskt ursprung. Vår satsning på ekologiskt kött med svenskt ursprung inom Veckans Ekologiska blir en del i detta viktiga arbete, fortsätter Louise König.

Under 2013 ökade Coop sin försäljning av ekologiska och miljömärkta varor med 20 procent – mest av alla i dagligvarubranschen. Försäljningsframgången berodde till stor del på kampanjen Veckans Ekologiska. Varje vecka erbjöds en utvald ekologisk vara inom frukt & grönt till ett pris nedsatt med 30-50 procent.

Förutom kött får nu frukt & grönt sällskap av mejeri och chark/deli. De tre nya kategorierna kommer att finnas i alla Coops butiker, undantaget är Coop Nära som inte kommer att ha kött och chark/deli. Varorna kommer att vara nedsatta med mellan 20-40 procent. Vissa veckor kan det finnas lokala undantag beroende på utbud.

Exempel på Veckans Ekologiska på Coop Forum under vecka 11

Frukt & Grönt     KRAV-märkt kiwi    4 för 10 kr               
Kött Änglamark skivad lövbiff     189 kr/kg
Mejeri Änglamark ost 89 kr/kg
Chark/deli Änglamark färsk pasta 2 för 35 kr

Coop är störst på ekologiska och miljömärkta livsmedel inom svensk dagligavaruhandel, både i antal produkter och i försäljningsandel. 2013 var andelen ekologiska varor 5,5 procent av den totala försäljningen och Coop erbjuder ca 2 400 olika ekologiska och miljömärkta varor.

För ytterligare information:
För journalister – Coops pressjour, tel. 010-743 13 13
För kunder – Coop Kundkontakt, tel. 0771-17 17 17

 • Bäst i Test: Coop frasvåfflor

  Bäst i Test: Coop frasvåfflor

  Den 25 mars gräddas det traditionsenligt flitigt med våfflor runtom i landet. Magasinet Året Runt har utsett Coop Frasvåfflor till Bäst i Test inför lördagens kalas.
  Läs mer
 • Vi-skogen 40 år – 5,8 miljoner träd planterade tack vare skänkt pant från Coops kunder

  Vi-skogen 40 år – 5,8 miljoner träd planterade tack vare skänkt pant från Coops kunder

  Biståndsorganisationen Vi-skogen har i år arbetat 40 år i östra Afrika med hållbart jordbruk och att lyfta människor ur fattigdom. Sedan 2004 har de också samlat in pant som skänkts av svenskarna tack vare samarbete med Coop via Biståndsknappen på pantautomaterna. 2022 skänktes 6,5 miljoner kronor av panten – för vilket Vi-skogen kunde plantera över 260 000 träd. Sedan starten på pantsamarbetet har 5,8 miljoner träd planterats.
  Läs mer