Coop utökar cateringerbjudandet till onlineRezan Dino (Bageri), Anna Svensson (Ansvarig Deli/kök), Barkhadan Abdulmajid (Bageri) på Stora Coop Norra Backa

Coop utökar cateringerbjudandet till online

Lagom till ljumma sommarkvällar, skolavslutningar och picknickväder lanserar Coop en samlingsplats på nätet för sitt cateringerbjudande.

De tre föreningarna som är först ut med den digitala lösningen är Coop Mitt, Coop Väst och Coop Nord. Fler föreningar och butiker inom Coop väntas tillkomma framöver.

– Det känns väldigt inspirerande att kunna erbjuda våra medlemmar och kunder en digital och lättöverskådlig lösning för vårt uppskattade catering- och bageriutbud. Butikerna producerar själva delikatesserna och godsakerna man kan beställa, och mycket har lokal anknytning – till exempel gruvbuffé för Stora Coop Falun, rostbiff från Siljanchark och baguette med hästkorv hos Stora Coop Norra Backa i Borlänge, berättar Magnus Wåhlander, vd Coop Mitt.

På beställningsmenyn finns allt från utsökta tårtor och bakelser, vackra och mättande smörgåstårtor, festliga studentmenyer till brickor och bufféer med kallskuret, exotiska frukter, ostar och skaldjur. Alla beställningar hämtas i vald butik och måste göras minst två-fyra dagar i förväg.

– Vi erbjuder catering för alla tillfällen. Våra duktiga medarbetare har verkligen tagit fram ett fantastiskt sortiment, säger Magnus Wåhlander.

Storsäljarna har inledningsvis varit två former av tårta – den sötare varianten samt den matigare smörgåstårtan – båda perfekta för skolavslutningar, födelsedagar och firanden i stort.

För helgerna, då orken kanske tryter och smaklökarna vill charmas har Coop tagit fram ett brett erbjudande för plockbrickor.

– På Coop Enen har vi till exempel både exotisk bricka med minst fem sorters frukt och grillbricka med grillad kycklingfilé, grillad rostbiff och rökt skinka. Det är alltid skönt att kunna hämta upp något som är färdigt, säger Magnus Wåhlander.

Butiker inom Coop med cateringerbjudande på catering.coop.se

Valbo: Stora Coop Valbo

Gävle: Coop Eken, Coop Nian

Sandviken: Coop Enen

Örebro: Coop Ladugårdsängen

Sala: Coop Sala

Falun: Stora Coop Falun

Borlänge: Stora Coop Norra Backa

Västerås: Coop Västerås City, Stora Coop Stenby

Bollnäs: Stora Coop Bollnäs

Sundsvall: Stora Coop Birsta

Umeå: Stora Coop Ersboda, Stora Coop Tomtebo

Härnösand: Stora Coop Härnösand

Skellefteå: Stora Coop Norrböle, Stora Coop Sörböle

Örnsköldsvik: Stora Coop Örnsköldsvik

Östersund: Stora Coop Östersund

Kalmar: Stora Coop Kalmar

Älvängen: Coop Älvängen

Falköping: Coop Falköping

Kungsbacka: Coop Kolla Parkstad

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny plock- och logistikhubb för sin onlinehandel. Det blir en så kallad dark store som placeras i Malmö och som ligger i direkt förbindelse med Coop Logistiks omlastningscentral och distributörens lokaler. Med den här satsningen kan Coop Syd erbjuda onlinehandel till hela Blekinge och Skåne och samtidigt sänka logistikkostnaderna.
  Read more
 • Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Att lära av historien för att ta avstamp in i framtiden är en viktig del i alla organisationers utveckling. I samband med årsstämman den 17 april och med anledning av att förbundet fyller 125 år ger KF nu ut en ny bok. Boken speglar KF:s historia från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal. Författare till boken är Anders L. Johansson, tidigare professor och docent vid Uppsala universitet.
  Read more