Coop tar framgångskoncept till Lidköping: Coop Extra öppnar vid Änghagens handelsplats

Idag slår Coop Extra upp dörrarna för Lidköpingsborna. Fokus är på fräscha färskvaror, en manuell delikatess- och fiskdisk och ett eget bageri där allt bakas från grunden. Allt enligt medlemmarnas önskemål.

– Vi frågade våra medlemmar i Lidköping vad de allra helst önskade sig av en matbutik. Att vi nu har en butik som uppfyller deras önskemål känns mer än bra. Vi vill inspirera och ge en köpupplevelse utöver det vanliga, säger Johan Petersson, butikschef Coop Extra Lidköping.

Coop Extra har en stor och påkostad frukt och grönt avdelning. Butiken blir ensam i Lidköping med ett eget bageri, där bröd, tårtor och kakor bakas från grunden av anställda bagare. I delikatessdisken kan du köpa allt från dessertostar till chark och färdiglagade rätter. I entrén finns spel och kiosk och butiken har självscanningsystemet Shop Express.

– Kedjan Coop Extra har haft en fantastisk utveckling de senaste åren. Därför är det extra kul att få öppna en Coop Extra i Lidköping, säger Patrik Wirlén, kedjechef Coop Extra.

– Som gammal Lidköpingsbo så är det glädjande att våra medlemmar äntligen får en Coop Extra butik på orten att handla sin mat i, säger Carina Malmer, ordförande i Coop Medlem Väst.

Miljövänlig butikskyla Änghagens miljöprofil går hand i hand med Coops hållbarhetsarbete. Butiken i Lidköping har en toppmodern kyl- och frysanläggning med enbart naturliga köldmedier som inte påverkar växthuseffekten. Kyl- och frysdiskar med glaslock, LED-belysning och övervakningssystem bidrar till lägsta möjliga energiförbrukning.
Fakta om Coop Extra, Lidköping: Adress: Rörstrandsgatan 5, Änghagens handelsplats, Lidköping Öppettider: 07.00-22.00 varje dag Anställda: ca 45 personer

För ytterligare information: Johan Petersson, butikschef Coop Extra Lidköping, tel. 010-741 77 71 Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Coop Sverige rekryterar Krister Thid som ny affärschef för X:-tra. Han kommer närmast från Willys och rollen som Kategoriområdeschef. Sven Skarlöv, tidigare affärschef för X:-tra blir från 2 april ny affärschef för Coop-kedjan.
  Read more
 • Coop återkallar Coop Rostbiff skivad, 90 gram

  Coop återkallar Coop Rostbiff skivad, 90 gram

  Coop återkallar Coop Rostbiff skivad av egna varumärket Coop som en försiktighetsåtgärd. Produkten kan innehålla listeria. Det var vid en regelbunden provtagning som listeria påvisades i Coop skivade rostbiff, med bäst före-datum 2024-04-12.
  Read more