Coop Sydöst kommer att driva Nettobutikerna när de blir Coop i östra Skåne och Blekinge

Coop Sydöst kommer att driva Nettobutikerna när de blir Coop i östra Skåne och Blekinge

Coop Butiker och Stormarknader och Coop Kristianstad Blekinge kommer att tillsammans driva de Nettobutikerna som ligger nordöstra Skåne och Blekinge. Planen är att när Nettobutikerna blir Coop under sommaren så kommer de att ägas av det nya gemensamma bolaget Coop Sydöst.

Idag drivs verksamheten i de 162 butiker som Coop sommaren 2019 köpte av Netto i Coop Vardagshandel AB (tidigare Nettos svenska bolag). Nu ställs butikerna i snabb takt om från Netto till Coop och då kommer butikerna successivt att tas över av Coops butiksdrivande verksamheter runt om i landet.

I nordöstra Skåne och Blekinge där Coops butiker ägs av konsumentföreningen Coop Kristianstad Blekinge planeras driften av Nettobutikerna göras gemensamt med Coop Butiker och Stormarknader.

”Det här blir en väldigt bra lösning där vi i Coop Kristianstad Blekinge kan dra nytta både av de kunskaper som Coop Butiker och Stormarknader har av att ställa om och driva tidigare Nettobutiker som Coop och de resurser som finns i ett större bolag”, säger Martin Runquist, vd Coop Kristianstad Blekinge.

Det nya bolaget som kommer ägas gemensamt kommer att ha Martin Runquist som vd medan Christian Wijkström, vd på Coop Butiker och Stormarknader, blir styrelseordförande.

”Jag ser fram emot att driva verksamheten i Coop Sydöst tillsammans med Coop Kristianstad Blekinge. Det gör att vi får deras stora kunskap om den lokala marknaden samtidigt som Coop får ett starkt gemensamt erbjudande i Skåne”, säger Christian Wijkström.

Coop Kristianstad Blekinge driver idag 19 Coopbutiker och en Stora Coop-butik i östra Skåne och Blekinge. Coop Butiker och Stormarknader äger drygt 240 Coopbutiker och Coop Vardagshandel som driver de 162 butiker som förvärvats av Netto, varav 56 redan ställts om till Coop. De 13 Nettobutiker som planeras drivas av Coop Sydöst kommer att ställas om till Coop under sommaren.

Butikerna som kommer att ingå i Coop Sydöst:

Ort Adress
Bromölla Bruksgatan 1
Eslöv Pål Klemendsväg 1
Eslöv Sextorpsvägen 2
Hässleholm Götagatan 2
Hörby Ringsjövägen 44
Höör Industrigatan 8
Karlshamn Nymöllevägen 3
Karlskrona Vedeby Center, Järavägen 2
Kristianstad Sjövägen 27
Kristianstad Näsbychaussén 70
Osby Teodor Kvants väg 2
Svalöv Luggudevägen 24
Sölvesborg Järnvägsgatan 9

För mer information, kontakta:
Coops presstjänst: 010-743 13 13