Coop storsatsar i Falkenberg – klart med ännu en ny butik

Coop storsatsar i Falkenberg – klart med ännu en ny butik

Nu är det klart att Coop Butiker och Stormarknader kommer att etablera en butik i Gallerian i kvarteret Hjulet mitt i Falkenberg.  Det blir den andra nya butiken som Coop etablerar eftersom en nya Stora Coop slår upp portarna redan i slutet på september.

Vi ser fram mot att öka Coops närvaro i Falkenberg. Våra nya butiker med ett stort fokus på färskvaror, matinspiration och hållbarhet ligger helt rätt i tiden och den nya butiken i Gallerian Hjulet blir ett toppläge för en matbutik mitt emot kommunens stora satsning på det nya Kunskaps- och kulturcentrat, säger Martin Runquist, försäljning- & driftschef för marknadsområde Syd på Coop Butiker och Stormarknader.

Gallerian i centrala Falkenberg byggs nu om med både utökade butikslokaler och bostäder. Coop kommer att etablera en butik på cirka 700 kvadratmeter i den nybyggda fastigheten, som totalt utökas med 1200 kvadratmeter. Med ett läge mitt i centrum kommer butiken att ha ett stort utbud av mat som man kan äta på språng samtidigt som sortimentet kommer att vara anpassat från kundernas önskemål.

Gallerian i kvarteret Hjulet utvecklas av Fastighetsbolaget Stortorget i Falkenberg AB och byggstarten är i år. Coops butik beräknas att öppna 2020. Men redan i slutet av september är det dags för en ny Coop i Falkenberg.

På Kvarngatan på vägen till Skrea Strand öppnar Stora Coop efter sommaren. Det blir en modern stormarknad på runt 3000 kvadratmeter. Förutom ett brett och inspirerande sortiment av färskvaror kommer butiken ha hushållsvaror där familjen hittar det mesta både för vardag och fest under ett tak.

Dagens stormarknad Coop Forum Falkenberg på Klockaregatan kommer att stängas i slutet av juni.

För mer information, vänligen kontakta:
Coops pressjour, 010-743 13 13