Coop storsatsar i Eslöv – planerar att öppna två nya butiker nästa år

Coop storsatsar i Eslöv – planerar att öppna två nya butiker nästa år

I början av nästa år kommer Coop att slå upp portarna för två nya butiker i Eslöv. Först ut blir den helt nya stormarknaden vid Flygstaden. Coop öppnar också en ny butik i den nya handelsplatsen som kommer att utvecklas i centrala Eslöv.

– Det är positivt för Eslöv att både Coop och MIMS Invest nu gör stora satsningar på att skapa nya butiker i kommunen. Det skapar nya arbetstillfällen i kommunen och satsningarna avspeglar den framtidstro som finns i Eslöv, säger Johan Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande i Eslöv.

Idag driver Coop butiken Coop Extra på Västerlånggatan 12 i centrala Eslöv. Fastigheten där butiken ligger har sålts av Coop Kristianstad Blekinge till MIMS Invest som nu kommer att utveckla den till  en handelsplats med flera verksamheter, klart hittills är en padelanläggning förutom den nya Coopbutiken.

– Det finns en stor potential med en fastighet med detta centrala läge, som vi nu kommer att förändra på ett spännande sätt. Vi ser fram mot att utveckla den till en ny mötesplats där Coop blir en viktig hyresgäst med sin nya butik, säger Mårten Mårtensson, vd på MIMS Invest.

Planen är att Coops nya stormarknad vid det nya handelsområdet Flygstaden ska slå upp portarna under första kvartalet nästa år. Då stängs den befintliga butiken Coop Extra och öppnar en månad senare som en ny mindre Coopbutik i den nya handelsplatsen.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda Eslöv matglädje i två helt nya butiker nästa år. Butikerna kommer att utvecklas efter Coops nya butiksformat som har mottagits positivt av våra kunder på andra orter, säger Richard Hedsand, vd för Coop Kristianstad Blekinge.

Coop Kristianstad Blekinge är en konsumentkooperativ förening med över 132 150 medlemmar. Föreningen driver 18 Coopbutiker i nordöstra och mellersta Skåne samt i Blekinge län.

För mer information, vänligen kontakta:
Peter Mattisson, Chef Butik & Fastighetsutveckling, Coop Kristianstad Blekinge
Telefon: 010-747 20 19
e-post: peter.mattisson@coop.se